Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΜπαλάσογλου, Αργυρή
dc.date.accessioned2006-04-03T12:13:08Z
dc.date.available2005-Sep-26T11:14:36Z
dc.date.issued2005-01-01T11:14:36Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/449
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία αποβλέπει στην χρηματοοικονομική ανάλυση των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και πιο συγκεκριμένα των επιχειρήσεων εκείνων που δραστηριοποιούνται στον υποκλάδο των τυποποιημένων αλμυρών σνακ. Η χρηματοοικονομική ανάλυση γίνεται για να προσδιοριστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παραπάνω επιχειρήσεων και να διαπιστωθεί κατά πόσο βελτιώνονται ή επιδεινώνονται διαχρονικά οι χρηματοοικονομικές θέσεις τους. Η μεθοδολογία της ανάλυσης θα έχει επαγωγικό χαρακτήρα (top-down analysis1). Αρχικά θα εξετασθεί το γενικό οικονομικό περιβάλλον αναλύοντας τη διεθνή και την ελληνική οικονομία. Στη συνέχεια θα εξετασθεί ο υποκλάδος μέσα στον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και τέλος θα αναλυθεί η θέση της κάθε επιχείρησης μέσα στον υποκλάδο. Η εργασία θα αναφέρεται στην πενταετία 1999 - 2003, ενώ οι σχετικές πληροφορίες θα προέρχονται από τους οδηγούς της Ε.Σ.Υ.Ε., της I.C.A.P., του Ι.Ο.Β.Ε., του Σ.Ε.Β., του Εθνικoύ Τυπογραφείου, τα ετήσια ενημερωτικά δελτία των επιχειρήσεων και τις σελίδες τους στο διαδίκτυο καθώς και από τον περιοδικό τύπο. Για την αποτελεσματική διεξαγωγή της ανάλυσης, η εργασία θα κατανεμηθεί στα εξής τέσσερα (4) μέρη:1. στατιστική ανάλυση, 2. κριτική διερεύνηση δεικτών, 3. κριτική διερεύνηση πινάκων κίνησης κεφαλαίων και 4. εξαγωγή συμπερασμάτων. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη βασικών μεταβλητών των επιχειρήσεων θα είναι δύο (2) οι δείκτες και οι πίνακες κινήσεως κεφαλαίων. Αυτόν τον τρόπο ανάλυσης, από τα γενικότερα προς τα ειδικότερα, τον έχουν προτείνει οι Graham and Todd.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΧρηματοοικονομική λογιστική
dc.subjectΧρηματοοικονομική ανάλυση
dc.titleΧρηματοοικονομική ανάλυση : η περίπτωση του υποκλάδου των τυποποιημένων αλμυρών τροφίμων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/449
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes2629732 bytes


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»