Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΜατζοράκη, Μαίρη Α
dc.date.accessioned2008-05-28T07:13:22Z
dc.date.available2008-05-28T07:13:22Z
dc.date.issued2008-05-28T07:13:22Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/2429
dc.description.abstractΗ εργασία αυτή περιγράφει τη στροφή των καταναλωτών για περισσότερο υγιεινή διατροφή και πώς αυτή η τάση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης για τις εταιρείες τροφίμων αλμυρών σνακ. Τα τελευταία χρόνια το θέμα της υγιεινής διατροφής απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις κυβερνήσεις και τις βιομηχανίες τροφίμων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στον πλανήτη εξαιτίας της παχυσαρκίας και των άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή. Η ανησυχία είναι πλέον έκδηλη και από την πλευρά των καταναλωτών, καθώς πρόσφατα παρατηρήθηκε μείωση των ρυθμών αύξησης του όγκου στις “παραδοσιακές” κατηγορίες τροφίμων και ταυτόχρονα ραγδαία ανάπτυξη των “υγιεινών” προϊόντων. Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα διατροφής και υγείας και οι δραστικές αλλαγές στις αγοραστικές τους συνήθειες προβλημάτισε τις βιομηχανίες τροφίμων και κυρίως τις εταιρείες αλμυρών σνακ που τα προϊόντα τους θεωρούνται κατεξοχήν “περισσότερο ανθυγιεινά”. Γρήγορα οι εν λόγω εταιρείες κατάλαβαν πως για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στο μέλλον, θα έπρεπε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας, οι κυβερνητικές ρυθμίσεις, οι απαγορεύσεις, οι κοινοτικές οδηγίες για την υγιεινή των τροφίμων αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής που οδηγεί στο εύκολο και γρήγορο φαγητό, η τεχνολογική ανάπτυξη και η ευαισθητοποίηση σε θέματα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας αποτελούν μερικές μόνο από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται οι εταιρείες τροφίμων να αναλογιστούν. Όλες αυτές οι ευκαιρίες και οι απειλές εντοπίζονται και παρουσιάζονται με λεπτομέρεια στο πρώτο μέρος της εργασίας (1ο και 2ο κεφάλαιο). Στο δεύτερο μέρος της εργασίας (case study για μια μεγάλη εταιρεία αλμυρών σνακ) παρουσιάζεται ο τρόπος που μια συγκεκριμένη εταιρεία τροφίμων κατάφερε να μετατρέψει την “απειλή για υγιεινά προϊόντα” σε “ευκαιρία”.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΔιατροφή -- Ποιότητα
dc.subjectΔιατροφή
dc.subjectΕταιρείες -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.titleΗ τάση για υγιεινή διατροφή ως ευκαιρία ανάπτυξης μιας εταιρείας αλμυρών σνακ
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/2429
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call615.8'54 ΜΑΤ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»