dc.contributor.advisor | Διδασκάλου, Ελένη | |
dc.contributor.author | Σπεντζικοπούλου, Φωτεινή | |
dc.date.accessioned | 2023-11-13T15:48:36Z | |
dc.date.available | 2023-11-13T15:48:36Z | |
dc.date.issued | 2023-10 | |
dc.identifier.uri | https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/15904 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3326 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα εργασία διερευνά τις διάφορες προκλήσεις και τα εμπόδια που
αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.
Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, συμπεριλαμβανομένων
των οικονομικών περιορισμών, της μειωμένης πρόσβασης σε βιώσιμα προϊόντα και
υπηρεσίες και ρυθμιστικούς φραγμούς και περιορισμούς. Η αντίσταση στην αλλαγή
και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και κατάρτισης είναι επίσης σημαντικά εμπόδια που
πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μια μελέτη περίπτωσης μιας εταιρείας catering υπογραμμίζει την πρακτική
εφαρμογή αυτών των αρχών σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Η μελέτη καταλήγει στο
συμπέρασμα ότι απαιτείται μια ολιστική και προληπτική προσέγγιση για την επίτευξη
βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της εστίασης και ότι η επιτυχής εφαρμογή βιώσιμων
πρακτικών απαιτεί συνεχείς επενδύσεις, εκπαίδευση και συνεργασία μεταξύ των
ενδιαφερομένων. | el |
dc.format.extent | 95 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Πειραιώς | el |
dc.title | Πράσινο επιχειρείν : η περίπτωση των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών εστίασης | el |
dc.type | Master Thesis | el |
dc.contributor.department | Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων | el |
dc.description.abstractEN | This paper explores the various challenges and barriers faced by food outlets in
achieving sustainable development. There are several challenges to overcome,
including financial constraints, limited access to sustainable products and services,
and regulatory barriers and restrictions. Resistance to change and lack of awareness
and training are also important barriers to address.
A case study of a catering company highlights the practical application of
these principles in a real-world setting. The study concludes that a holistic and
proactive approach is required to achieve sustainable growth in the catering industry
and that the successful implementation of sustainable practices requires continuous
investment, education, and collaboration between stakeholders. | el |
dc.contributor.master | Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές | el |
dc.subject.keyword | Βιώσιμη ανάπτυξη | el |
dc.subject.keyword | Πράσινο επιχειρείν | el |
dc.subject.keyword | Καταστήματα εστίασης | el |
dc.date.defense | 2023-10 | |