Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΝταβάρα, Μαρία Ν.
dc.date.accessioned2006-12-08T09:45:26Z
dc.date.available2006-12-08T09:45:26Z
dc.date.issued2006-12-08T09:45:26Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1040
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία γίνεται µια διερεύνηση των µεθόδων παραγωγής πρωτεϊνικής βιόµαζας από απορριπτόµενες ύλες. Στο πρώτο και εισαγωγικό κεφάλαιο γίνεται διασαφήνιση του όρου µονοκυτταρική πρωτεΐνη και ο αναγνώστης κατατοπίζεται περί της ιστορικής πορείας της χρήσης µονοκυτταρικής πρωτεΐνης για διατροφή και εκτροφή, των πλεονεκτηµάτων και µειονεκτηµάτων χρήσης της, των χρησιµοποιούµενων ειδών µικροοργανισµών και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν αυτοί. Γίνεται αναφορά στα διάφορα υποστρώµατα καλλιέργειας και παρουσίαση της αναγκαιότητας για εφαρµογή των µεθόδων αυτών σε απορριπτόµενες ύλες. Στο δεύτερο κεφάλαιο, στα πλαίσια ανάπτυξης Συστήµατος Λήψης Απόφασης µε τη βοήθεια Η/Υ, δηµιουργείται Βάση Γνώσης των υπαρχόντων στη βιβλιογραφία µεθόδων παραγωγής πρωτεϊνικής βιόµαζας, µε σκοπό τη γρήγορη πρόσβαση, τόσο σε ολοκληρωµένες προτάσεις (whole cases), όσο και σε επιµέρους συνδυασµούς (parts). Παράλληλα επιλύεται πρόβληµα γραµµικού προγραµµατισµού, για την εύρεση του σιτηρεσίου (µίγµατος κοινών ζωοτροφών και µονοκυτταρικής πρωτεΐνης), που θα ικανοποιεί τις ιδιαίτερες πρωτεϊνικές, και ενεργειακές ανάγκες των διαφόρων ζώων κτηνοτροφίας, µε το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον κτηνοτρόφο. Στο τρίτο κεφάλαιο, το Σύστηµα Λήψης Απόφασης µε Η/Υ, εµπλουτίζεται µε την εφαρµογή πολυκριτηριακής ανάλυσης για την επιλογή κατάλληλης µεθόδου παραγωγής µονοκυτταρικής πρωτεΐνης. Τέλος, στο κεφάλαιο 4, παρουσιάζεται µια µελέτη περίπτωσης της εφαρµογής του αποτελέσµατος της πολυκριτηριακής ανάλυσης στον Ελλαδικό χώρο και µελέτη βιωσιµότητας µιας τέτοιας επένδυσης.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΣοκολάτα -- Βιομηχανίες
dc.subjectΤροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο
dc.subjectΤροφή -- Έλεγχος
dc.titleΑνάλυση του κλάδου της σοκολατοποιίας βάσει του υποδείγματος του Porter & εφαρμογή HACCP σε προϊόντα σοκολάτας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1040
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes769209 bytes
dc.identifier.call663.9 NTA


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»