Η διαχείριση των ζωϊκών υποπροϊόντων από την επεξεργασία κρέατος στη Νομαρχία Αθηνών
The management of animal origin byproducts from the meat in the Prefecture of Athens
Προβολή/ Άνοιγμα
Θεματική επικεφαλίδα
Κρέας -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ελλάδα ; Κρέας -- Διοίκηση και οργάνωση ; Οικονομοτεχνικές μελέτες ; Meat industry and trade -- Greece ; Meat industry and trade -- By-products -- Waste disposal -- GreeceΠερίληψη
Θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι ο τρόπος διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του. Έμφαση δίνεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και διερευνούνται πιθανές επενδυτικές λύσεις. Ειδικότερα, αναλύεται ένα επενδυτικό σχέδιο μονάδας αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων. Η διάρθρωση της εργασίας έχεις ως εξής. Αρχικά, ορίζεται και αιτιολογείται το αντικείμενο της εργασίας. Στη συνέχεια δίνεται το ιστορικό υπόβαθρο και αναφέρονται τα αίτια που δημιούργησαν στην ανάγκη θέσπισης αυστηρών κανόνων διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων. Επιπλέον αναλύονται οι επιπτώσεις αυτών των κανόνων και τελικά καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλλάδα. Κατόπιν, παρουσιάζεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δεδομένα. Ταυτόχρονα αναλύεται ο τρόπος διερεύνησης των διαφόρων επενδυτικών δυνατοτήτων και οι περιορισμοί τους και ορίζονται οι αναγκαίες συνθήκες για την επιτυχία του επενδυτικού σχεδίου. Αμέσως μετά, αποτυπώνονται λογιστικά τα αποτελέσματα της έρευνας, όσον αφορά στην επένδυση σε μια μονάδα αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων και αναλύονται τα αποτελέσματα αυτά μεταξύ άλλων και με ανάλυση swot. Επίσης αποτυπώνονται οι χρηματοροές. Τέλος, εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα και κατατίθενται οι προσωπικές απόψεις του γράφοντος για ορισμένες από τις παραμέτρους του θέματος.