Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΠαπασωτηρίου, Χαράλαμπος
dc.contributor.authorΧαλίλη, Νερμίν - Γεωργία Μ.
dc.date.accessioned2012-07-31T07:58:36Z
dc.date.available2012-07-31T07:58:36Z
dc.date.issued2012-07-31T07:58:36Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4906
dc.description.abstractΟι αλλαγές που υφίστανται τα ΜΜΕ σήμερα είναι πολύ πιο δυναμικές και θεμελιώδεις διότι δεν αλλάζει μόνο ο τρόπος που λειτουργούν, αλλά πολύ περισσότερο κλονίζεται η ιδεολογική δυναμική τους. Σταδιακά, διαπιστώθηκε από το κοινό των ΜΜΕ ο τεράστιος έλεγχος πληροφοριών που ασκούσαν τα παραδοσιακά ΜΜΕ και κυρίως εκείνα με τη μεγαλύτερη απήχηση. Η ανάγκη για έκφραση, που συχνά υπονομευόταν από την όλο και πιο έντονη τάση των ΜΜΕ για μονόδρομη επικοινωνία, και ο περιορισμός της ελευθερίας λόγου στο εσωτερικό των ΜΜΕ, όξυνε το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο για ενημέρωση από τις νέες διαδικτυακές πηγές όσο και για τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Αυτή η νέα, διαδραστική και πλούσια δημόσια σφαίρα τίθεται στο επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Το κεντρικό ερώτημα που θέτει προς συζήτηση είναι με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό τα social media λειτουργούν ως μέσο αμφισβήτησης της κεντρικής, πολιτικής εξουσίας, ειδικά όταν αυτή εντάσσεται, λειτουργεί και βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση με ένα διεθνές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Βασική προϋπόθεση αυτού του εγχειρήματος αποτελεί καταρχάς, η μελέτη των social media ως Μέσου Επικοινωνίας και η σκιαγράφηση των σπουδαιότερων πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεών τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στη σχέση των social media με την πολιτική εξουσία, όπου θα γίνει λόγος τόσο για την κοινωνία των πολιτών και τον τρόπο με τον οποίο αυτή χρησιμοποιεί τα νέα Μέσα όσο και για τις διεθνείς σχέσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά και οδηγούν στην αναζήτηση νέων τρόπων πολιτικής επικοινωνίας. Η εργασία θα ολοκληρωθεί με τη μελέτη τριών χαρακτηριστικών περιπτώσεων – της Κίνας, της Αιγύπτου και του Ιράν – όπου το παραπάνω θεωρητικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ισχυρή σχέση των social media με την πολιτική εξουσία και τη χρήση τους ως μέσο αμφισβήτησης.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectOnline social networks
dc.subjectΚοινωνική πολιτική
dc.subjectΚρατικός παρεμβατισμός
dc.subjectΔιεθνείς σχέσεις
dc.titleΔιεθνείς σχέσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο αμφισβήτησης της κεντρικής εξουσίας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4906
dc.identifier.call303.3 ΧΑΛ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»