Ηλεκτρονικό ευρετήριο φαρμακείων και φαρμάκων στο μελλοντικό διαδίκτυο (future internet) με την χρήση τεχνολογιών προσανατολισμένων σε υπηρεσίες (service oriented)
View/ Open
Subject
Φαρμακεία ; Web services ; Service-oriented architecture (Computer science) ; Διαδίκτυο (Internet) ; Υπηρεσίες υγείας -- Πληροφορική ; Υγεία -- Πληροφοριακά συστήματαAbstract
Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί την ανάλυση και την τεκμηρίωση της εφαρμογής Apothecary που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας που υποχρεούται ο κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς να εκπονήσει. Η εφαρμογή Apothecary αφορά την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης και αναζήτησης φαρμακείου καθώς και φαρμάκου. Το κείμενο αυτό απαρτίζεται από τέσσερα (4) κύρια μέρη. Στο πρώτο μέρος παρατίθενται αναφορές για όλες τις εφαρμογές που έχουν ήδη υλοποιηθεί και αφορούν το συγκεκριμένο αντικείμενο. Επιπλέον, έχουμε παραθέσει και όλες τις βελτιώσεις-επεκτάσεις που μπορούν να γίνουν ώστε να βελτιωθούν οι εν λόγω εφαρμογές, τις οποίες προσπαθήσαμε να τις υλοποιήσουμε στην εφαρμογή Apothecary (Κεφάλαιο 1). Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύονται οι βασικότερες τεχνολογίες αλλά και εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε για να υλοποιήσουμε την εφαρμογή Apothecary (Κεφάλαια 2, 3). Στο τρίτο μέρος παρέχεται η ανάλυση που έγινε πριν την υλοποίηση της εφαρμογής.
Σε αυτό το μέρος παραθέτουμε τις απαιτήσεις, τα διαγράμματα χρήσης και όσα άλλα διαγράμματα μας βοήθησαν να αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι προδιαγραφές της εφαρμογής που πρόκειται να αναπτύξουμε και ποια θα είναι η δομή της βάσης δεδομένων που θα χρησιμοποιήσουμε (Κεφάλαιο 4, 5). Τέλος, στο τέταρτο μέρος παρουσιάζεται το αποτέλεσμα τις υλοποίησης, δηλαδή, η τελική μορφή και δομή της εφαρμογής Apothecary. Στο σημείο αυτό παραθέτουμε όλα τα επιμέρους τμήματα της εφαρμογής που υλοποιήθηκαν καθώς και ένα αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης στο οποίο παρουσιάζονται οι βασικές οθόνες του πληροφοριακού συστήματος με οδηγίες χρήσης για κάθε μία από τις κατηγορίες χρηστών που υποστηρίζει η εφαρμογή (διαχειριστής συστήματος, Υπεύθυνος Φαρμακείου, Υπάλληλος Φαρμακείου). Επίσης γίνετε αναφορά στο πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν RFID στην υλοποίηση και πόσο θα βοηθούσε αυτό στην καλύτερη εφαρμογή του Apothecary στην αγορά. (Κεφάλαιο 6, 7, 8).