Περίληψη
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν την ποιότητα των γεωργικών προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 32 στη Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κατ΄ επέκταση για τα είδη διατροφής, όπου είναι απαραίτητο, αφού τα γεωργικά προϊόντα καλύπτουν όλο το εύρος της αλυσίδας τροφίμων, είτε ως είδη διατροφής, είτε ως πρώτες ύλες για επεξεργασία και μεταποίηση από τον αγρό στον καταναλωτή. Σε αυτά τα πλαίσια, θα αναφερθούν θέματα σχετικά με συστήματα ποιότητας, πρότυπα, νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.