Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε βιομηχανικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων
![Thumbnail](/xmlui/bitstream/handle/unipi/209/DT2004-0021.pdf.jpg?sequence=4&isAllowed=y)
Master Thesis
Author
Γρίβα, Αναστασία Α.
Date
2003-12-01View/ Open
Abstract
Στην παρούσα μελέτη, αναπτύσσεται ένα σύστημα διερεύνησης και ανάλυσης της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον ελλαδικό κλάδο τροφίμων. Στα τρία πρώτα κεφάλαια της εργασίας γίνεται η θεωρητική μελέτη του θέματος μέσω ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας, ενώ ακολουθεί η περιγραφή και η ανάλυση της έρευνας που διεξήχθή για την απεικόνιση της κατάστασης της λειτουργίας της Διοίκησης Προσωπικού, στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων το 2002. Η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω της χρήσης ερωτηματολογίου, το οποίο συμπληρώθηκε από τους διευθυντές Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου βάση τον αριθμό των απασχολουμένων τους. Η παρούσα μελέτη έγινε με στόχο τη διεύρυνση των θεμάτων Διοίκησης Προσωπικού που απασχολούν το συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας, τους τρόπους αντιμετώπισής τους, καθώς επίσης τη διερεύνηση των χαρακτηριστικών και τρόπου δράσης των στελεχών που επωμίζονται τα σχετικά με αυτά καθήκοντα.