Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΝταλιάνης, Φιλόθεος
dc.contributor.authorΜάγγου, Δωροθέα
dc.date.accessioned2023-10-23T08:25:22Z
dc.date.available2023-10-23T08:25:22Z
dc.date.issued2023-09-21
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/15821
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/3243
dc.description.abstractΗ εργασιακή ανασφάλεια συναντάται όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις και έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ίδια όσο και στους εργαζομένους της. Η παρούσα έρευνα έχει ως σκοπό να μελετήσει την εργασιακή ανασφάλεια και πώς αυτή σχετίζεται με τις διατροφικές επιλογές των ατόμων. Αρχικά γίνεται αναφορά ιστορικά στους ορισμούς που έχουν δοθεί, στις αιτίες και στις συνέπειες που έχει η εργασιακή ανασφάλεια. Έπειτα, παρουσιάζονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και οι σύγχρονες τάσεις διατροφής. Ακόμη, αναλύονται οι αιτίες που προκαλούν διατροφικές διαταραχές και γίνεται αναφορά στις πιο συχνές διαταραχές δηλαδή στη νευρική ανορεξία, στη νευρική βουλιμία και στην υπερφαγία. Πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στην οποία συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την εργασιακή ασφάλεια που νιώθουν και τις διατροφικές τους επιλογές όταν δεν ένιωθαν το συναίσθημα της πείνας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου προέκυψε ότι υπάρχει σημαντική θετική συσχέτιση ανάμεσα στην εργασιακή ανασφάλεια και τις κακές διατροφικές συνήθειες. Στην έρευνα υπήρχαν περιορισμοί καθώς το δείγμα αποτελούταν κυρίως από γυναίκες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ήταν ανώνυμο και δεν είναι εφικτό να δοθούν διευκρινήσεις, δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από άτομα αυξημένων αρμοδιοτήτων και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα δεν μπορούν να γενικευθούν. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να συσχετιστούν και με άλλους παράγοντες όπως η εργασιακή δέσμευση, η εργασιακή ικανοποίηση και η αποδοτικότητα με στόχο την ευεξία των εργαζομένων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.el
dc.format.extent83el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΕργασιακή ανασφάλεια και διατροφικές συνήθειεςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA)el
dc.subject.keywordΕργασιακή ανασφάλειαel
dc.subject.keywordΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subject.keywordΔιατροφικές διαταραχέςel
dc.date.defense2023-09-21


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»