Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΦίλιππας, Νικόλαος
dc.contributor.authorΑρχάκη, Κωνσταντίνα
dc.date.accessioned2022-10-24T06:41:19Z
dc.date.available2022-10-24T06:41:19Z
dc.date.issued2022-09
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/14714
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/2136
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία προσεγγίζει τις νέες τάσεις στο τουρισμό και ιδιαίτερα στο κλάδο της φιλοξενίας μέσα από τη σκοπιά της ζήτησης και της προσφοράς με σκοπό την καθοδήγηση των επιχειρηματιών του κλάδου της φιλοξενίας για την αποτελεσματική ανταπόκριση τους στη ζήτηση. Πιο αναλυτικά, αξιοποιώντας το γεωγραφικό σύστημα τουρισμού γίνεται κατανοητή η φύση του τουρισμού, η επίδραση του στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον ενώ παράλληλα αναλύονται τα στάδια που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τουριστικής συμπεριφοράς και εμπειρίας πριν και μετά την πανδημία COVID-19. Εν συνεχεία, παρατίθενται ορισμένες τεχνολογικές, ψηφιακές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και εργασιακές τάσεις, οι οποίες εξειδικεύονται στο κλάδο της φιλοξενίας. Ακόμα, διεξάγεται έρευνα 244 συμμετεχόντων, μέσω της οποίας διερευνώνται αφενός οι στάσεις, οι απαιτήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών του τουρισμού τόσο σε σχέση με τη διεξαγωγή ταξιδιού όσο και με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πάροχοι φιλοξενίας και αφετέρου η στάση των Ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου της φιλοξενίας σε σχέση με τις ανερχόμενες τάσεις. Μέσω της έρευνας αποκαλύπτεται πως παρότι η ανησυχία μόλυνσης από την πανδημία φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν οι επιδράσεις της στη συμπεριφορά των καταναλωτών του τουρισμού παρατηρούνται τόσο στην ανάγκη τους για περισσότερες αριθμητικά και μικρότερης διάρκειας εξορμήσεις όσο και στην ανάγκη για αναψυχή, υγεία κι ευεξία και στην απαίτηση τους για υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας από τα καταλύματα. Επιπλέον, αναδεικνύεται μερική ασυμφωνία ανάμεσα στην ελληνική προσφορά και ζήτηση στο κλάδο της φιλοξενίας με την προσφορά να θεωρεί πιο σημαντικές τις τεχνολογικές καινοτομίες και την ζήτηση να δίνει αξία στη βιωσιμότητα. Έτσι, προκύπτει η ανάγκη εστίασης των παρόχων φιλοξενίας σε βιώσιμές πρακτικές καθώς και η αξιοποίηση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram για την ενδυνάμωση του επιπέδου εμπιστοσύνης της επιχείρησης με όλους τους ενδιαφερόμενους και την αποτελεσματική επικοινωνία μαζί τους.el
dc.format.extent171el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.titleΝέες τάσεις στον τουρισμόel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.description.abstractENIn this master thesis new travel and tourism trends are being discussed, especially in the hospitality industry, through the scope of tourism demand and supply in order for the hospitality industry entrepreneurs to be able to respond more effectively to the demand. By using the geographical tourism system, the nature of tourism is better understood, as well as its impact on the economy, society and on the environment. Moreover, the stages that comprise the tourist behaviour and tourist experience are being analysed in and out of the COVID-19 context. Then, some new technological, digital, environmental, societal and work trends are being presented and specialized in the hospitality industry. Moreover, a questionary of 244 participants is being made to investigate the tourism demand and travel behaviour as well as the reaction of the Greek entrepreneurs of the industry to the new trends that arise. The research reveals that although the fear of COVID-19 infection belongs to the past, its impacts on tourism consumer behaviour are being perceived in the need for more but smaller in duration vacation, the need for recreation and wellness as well as in the expectations of high standard measures of hygiene and safety. In addition, a partial discrepancy emerges between the Greek supply and demand in the hospitality industry, with the demand part considering technological innovations less important than sustainability. Thus, there is a need for hosts to focus on sustainable practices as well as leveraging certain social media, such as Instagram, to strengthen the trust level of businesses with all stakeholders and communicate effectively with them.el
dc.contributor.masterMBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμούel
dc.subject.keywordΤουρισμόςel
dc.subject.keywordΤάσειςel
dc.subject.keywordCOVID-19el
dc.subject.keywordΤουριστική συμπεριφοράel
dc.subject.keywordΚλάδος φιλοξενίαςel
dc.subject.keywordΠροσφορά και ζήτησηel
dc.date.defense2022-10-06


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής


Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»