Οικονομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση επιχείρησης ελληνικού καφέ
Master Thesis
Συγγραφέας
Κάβουρα, Αλίκη
Ημερομηνία
2017Προβολή/ Άνοιγμα
Λέξεις κλειδιά
Επιχειρησιακός σχεδιασμός ; Οικονομοτεχνική ανάλυση ; Καινοτομία ; ΚαφέςΠερίληψη
Ο βασικός στόχος της παρούσας εργασίας είναι να γίνουν κατανοητές όλες οι πτυχές ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, αλλά και να εξετάζονται και διάφορα δυσμενή σενάρια και κατά πόσο πλήττεται, έτσι, η βιωσιμότητα του σχετικού εγχειρήματος, με σκοπό να αξιολογηθούν όσο το δυνατό πιο αντικειμενικά οι κίνδυνοι που αναλαμβάνουν οι επενδυτές.
Ένας ακόμη στόχος είναι να εξεταστεί τι πρέπει να κάνει αυτός που σχεδιάζει ένα επιχειρησιακό σχέδιο πάνω σε ένα καινοτόμο προϊόν και πως πρέπει να μαζέψει στοιχεία πρωτογενή και δευτερογενή στο πλαίσιο μιας έρευνας αγοράς, έτσι ώστε να μπορέσει να λάβει ακόμη πιο ορθολογικές αποφάσεις που να μειώνουν όσο το δυνατό το ρίσκο που αναλαμβάνεται.
Ένας άλλος στόχος της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστεί πως η αρχική ιδέα και οι πληροφορίες από το περιβάλλον ωθούν σε διάφορες αποφάσεις που αφορούν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών διεργασιών και πως αυτές οι διεργασίες δένουν μεταξύ τους και είναι εξαρτώμενες έτσι ώστε να λειτουργεί μια νέα επιχείρηση όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά.
Τέλος, σαφώς και ένας ακόμη στόχος της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί πως οι διάφορες αποφάσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλάνου μετατρέπονται σε χρηματικές εισροές και εκροές και πως η χρηματοοικονομική ανάλυση τους δείχνει την βιωσιμότητα του και τον κίνδυνο που αναλαμβάνεται, αλλά και τι μπορεί να γίνει προληπτικά έτσι ώστε να μειώνεται το σχετικό ρίσκο, αλλά και τι μπορεί να γίνεται σε τακτά διαστήματα αντίστοιχα.