Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΧανιώτη, Μαρία Φ.
dc.date.accessioned2006-11-20T08:44:05Z
dc.date.available2006-11-20T08:44:05Z
dc.date.issued2006-11-20T08:44:05Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1009
dc.description.abstractΑντικειμενικοί σκοποί της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των Δ.Λ.Π. και της χρησιμότητας καθιέρωσής τους, καθώς και η ανάλυση των Προτύπων που αφορούν στην παρουσίαση, καταχώρηση και αποτίμηση των χρηματοπιστωτικών μέσων. Η μελέτη που έγινε καταδεικνύει την ανάγκη ύπαρξής τους, αφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αγορά κεφαλαίων, στην οποία θα παρέχεται αξιόπιστη και διεθνώς συγκρίσιμη λογιστική πληροφόρηση, σύμφωνα με πρότυπα και διαδικασίες που παρουσιάζουν συνέχεια και συνέπεια. Η εργασία ξεκινάει με μια εισαγωγή για τα Δ.Λ.Π., μια αναφορά στους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καθιέρωσαν την εφαρμογή τους, κάποια άλλα γενικά σχόλια, καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση όλων των Προτύπων, επισημαίνοντας τη χρησιμότητά τους και κάποιες ουσιώδεις διαφορές τους σε σχέση με τα Ελληνικά Πρότυπα. Ακολουθεί η εκτεταμένη παρουσίαση και ανάλυση των Δ.Λ.Π. 32 και 39, δηλαδή η ανάλυση του τρόπου γνωστοποίησης και παρουσίασης (Δ.Λ.Π. 32) και καταχώρησης και αποτίμησης (Δ.Λ.Π. 39) των χρηματοπιστωτικών μέσων στις οικονομικές καταστάσεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ΑΤΕbank και τις οικονομικές της καταστάσεις, αναλύονται οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ε.Λ.Π. και Δ.Λ.Π., ως προς την παρουσίαση, ταξινόμηση και αποτίμηση των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπως και κάποιες άλλες διαφορές, και πώς αυτές επηρεάζουν τη χρηματοοικονομική θέση και τα αποτελέσματα της Τράπεζας. Ολοκληρώνοντας τη μελέτη, αναφέρονται κάποια συμπεράσματα σχετικά με το πώς επηρεάζεται η χρηματοοικονομική θέση, καθώς και τα αποτελέσματα της Τράπεζας, από την εφαρμογή των Δ.Λ.Π. (κυρίως των Δ.Λ.Π. 32 και 39) και τις αλλαγές που αυτά επιφέρουν σε σχέση με τα Ελληνικά Πρότυπα. Τέλος, αναφέρονται κάποιες γενικότερες συμπερασματικές σκέψεις, σχετικά με τη χρησιμότητα των Δ.Λ.Π., την ανάγκη καθιέρωσής τους, τα οφέλη και κόστη που αυτά συνεπάγονται, καθώς και κάποια προβλήματα που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν κατά τη μεταβατική περίοδο αλλά και μετά την καθιέρωσή τους, αν δεν κατανοηθούν πλήρως οι διατάξεις και οι στόχοι της νέας πραγματικότητας και αν δεν υποστηριχθεί και ενισχυθεί το νέο λογιστικό σύστημα από όλους εκείνους τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να το προαγάγουν και να το εγκαθιδρύσουν.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoother
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΛογιστική -- Πρότυπα
dc.subjectΤυποποιημένο λογιστικό σύστημα
dc.titleΔιεθνή λογιστικά πρότυπα : η περίπτωση των ελληνικών τραπεζών. Παρουσίαση των προτύπων, επισήμανση της σπουδαιότητας τους και κάποιες ουσιώδεις διαφορές τους σε σχέση με τα ελληνικά πρότυπα, ανάλυση των προτύπων 32 & 39 και χρησιμοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της ΑΤΕbank ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, με σκοπό την ανάλυση των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ ελληνικών και διεθνών λογιστικών προτύπων, ως προς την παρουσίαση, ταξινόμηση και αποτίμηση των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, καθώς και κάποιων άλλων σημαντικών διαφορών, και του τρόπου που αυτές επηρεάζουν τη χρηματοοικονομική θέση και τα αποτελέσματα της τράπεζας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1009
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes1184344 bytes
dc.identifier.call657.0218 ΧΑΝ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»