Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΠολλάλης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΠαπαργύρης, Ηλίας
dc.date.accessioned2017-09-29T08:56:32Z
dc.date.available2017-09-29T08:56:32Z
dc.date.issued2016-10
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/10015
dc.description.abstractΤο ελαιόλαδο συγκροτεί ένα παραδοσιακό αγροτικό προϊόν, καθώς επίσης και ένα από τα κύρια προϊόντα της διατροφής των Ελλήνων. Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί η ζήτηση των καταναλωτών, ως προς το ελαιόλαδο. Επιδιώκεται ο εντοπισμός των παραγόντων ζήτησης του ελαιόλαδου, καθώς και η εξαγωγή συμπερασμάτων, που θα αναδείξουν πιθανόν προβλήματα στον τομέα αυτό. Κύριος στόχος είναι η καταγραφή και η αντίληψη των καταναλωτών ως προς το ελαιόλαδο, καθώς και οι αδυναμίες αυτού, έτσι ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση του. Όπως φάνηκε από την έρευνα, ο κλάδος του ελαιόλαδου εξελίσσεται ομαλά στην ελληνική οικονομία, με μια εξαίρεση την ενδεχομένη αύξηση της τιμής του, λόγω της οικονομικής κρίσης. Γενικά όμως όλοι οι παράγοντες ζήτησης, ενεργούν θετικά και ευνοούν την παραγωγική ζήτηση του ελληνικού ποιοτικού ελαιόλαδου. Οι πολίτικες διαφήμισης βασίστηκαν κυρίως στην προώθηση, του ελαιόλαδου για τα ευεργετικά οφέλη, που προσφέρει στον οργανισμό με την κατανάλωση του. Η κατανάλωση του ελληνικού ελαιόλαδου, διαχρονικά δεν μεταβλήθηκε, και σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολίτικες, για την παραγωγή και προώθηση, απέδειξε ότι οι πολίτικες αυτές απόβηκαν αποτελεσματικές.el
dc.format.extent82el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΑνάλυση αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδοel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμηςel
dc.description.abstractENThe olive oil constitutes a traditional agricultural product, as well as one of the main food products. The aim of the research is to investigate consumer demand, with respect to olive oil. Seeks to identify the factors of demand of oil, as well as the conclusions, which will highlight likely problems in this area. The main objective is to record and the perception of consumers in respect of the olive oil, as well as the weaknesses of this, so as to encourage consumption. As shown by the survey, the olive oil industry evolves smoothly to the Greek economy, with an exception of any price increase due to the economic crisis. Generally though all factors demand, act positively and encourage production demand of Greek olive oil quality. The advertising policies were based mainly on the promotion of olive oil for the benefits that it offers to the Agency with its consumption. Greek olive oil consumption, did not change over time, and combined with European policies, for the production and promotion, has demonstrated that these malevolent apobikan effective.el
dc.contributor.masterΟικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγικήel
dc.subject.keywordΕλαιουργία και ελαιουργείαel
dc.subject.keywordΕλαιόλαδοel
dc.subject.keywordΕλλάδαel
dc.subject.keywordΕυρωπαϊκή Ένωσηel
dc.subject.keywordΟικονομική ανάπτυξηel
dc.subject.keywordΠαραγωγήel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»