Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΤσόγκας, Μάρκος - Μάριος
dc.contributor.authorΚουφοπούλου, Αντιγόνη
dc.date.accessioned2017-06-01T09:53:00Z
dc.date.available2017-06-01T09:53:00Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9613
dc.description.abstractΟ κλάδος της εστίασης είναι ένας ανταγωνιστικός κλάδος και για να επιβιώσει μια επιχείρηση χρειάζεται καλό σχεδιασμό και συνεχόμενο έλεγχο. Οι υπηρεσίες στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν πρωτεύουσα σημασία. Για να έχει ένα εστιατόριο του κλάδου βιωσιμότητα και κερδοφορία θα πρέπει να έχει μελετήσει και σχεδιάσει σωστά τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον εκάστοτε επισκέπτη. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα καλό προϊόν που θα προσελκύσει τον πελάτη, αλλά αν το αναλύσουμε εκτενώς μπορούμε να θεωρήσουμε και την υπηρεσία ως «προϊόν» που θα προσφέρει την εμπειρία που απαιτείται. Οι υπηρεσίες χαρακτηρίζονται από την αϋλότητα και το αδιαίρετο και σε συνδυασμό με τα υλικά και τα χειροπιαστά μπορούν να κερδίσουν και τον πιο δύσκολο πελάτη. Ένα σοβαρό και συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι των υπηρεσιών είναι ότι ο υπεύθυνος που τις έχει προδιαγράψει δεν έχει αντίληψη στο τι συμβαίνει την στιγμή που πραγματοποιούνται. Είναι πολύ συχνή αιτία μη επιτυχημένης επιχείρησης αυτό το χάσμα που δημιουργείται. Θα πρέπει να υπάρχουν σαφηνισμένοι ρόλοι και τα κατάλληλα κριτήρια για να αποφεύγεται το κενό αυτό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες και έχουν δημιουργηθεί πολλά «εργαλεία» ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν την ροή διαδικασίας της υπηρεσίας. Ένα από αυτά είναι η μέθοδος Blueprint, η οποία δίνει την δυνατότητα καταγραφής των προδιαγραφόμενων υπηρεσιών που ορίζει ο κάθε υπεύθυνος μιας επιχείρησης. Βέβαια, σε μια τέτοια ροή θα πρέπει να αναλυθούν σωστά πρώτα οι πελάτες αλλά και να αξιολογηθούν με τα σωστά κριτήρια οι υπάλληλοι που τους εξυπηρετούν. Η σχέση πελάτες – προσωπικό είναι μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάει αλλά να εξελίσσεται.el
dc.format.extent95el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΜελετώντας το κενό μεταξύ των προδιαγραφών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στον κλάδο της εστίασηςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterMBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμούel
dc.subject.keywordΚλάδος τροφίμων και ποτώνel
dc.subject.keywordΕστιατόρια, ταβέρνες, κλπ. -- Διοίκηση και οργάνωσηel
dc.subject.keywordΠοιότητα υπηρεσιώνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»