Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη και διερεύνηση του συστήματος Δικαιόχρησης στην Ελλάδα στον κλάδο της εστίασης

dc.contributor.advisorΑγιακλόγλου, Χρήστος
dc.contributor.authorΑποστολίδη, Γεωργία-Μαρία
dc.date.accessioned2016-04-18T11:44:40Z
dc.date.available2016-04-18T11:44:40Z
dc.date.issued2015-10
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/8721
dc.description.abstractΗ εργασία αυτή επικεντρώνεται στην ανάλυση του συστήματος δικαιόχρησης στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη διερεύνηση του κλάδου της εστίασης. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες λειτουργίας των αγορών, οι μορφές της αγοράς, καθώς και οι προσδιοριστικοί παράγοντες ζήτησης και προσφοράς των αγαθών. Στο δεύτερο κεφάλαιο ορίζεται και αναλύεται ο θεσμός της δικαιόχρησης, ενώ παρουσιάζονται οι τύποι της δικαιόχρησης όπως υφίστανται σήμερα, καθώς και η οικονομική και εμπορική διάσταση αυτών. Το τρίτο κεφάλαιο αφιερώνεται στην ιστορική αναδρομή της δικαιόχρησης, σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, ενώ με τη χρήση στατιστικών αναφορών εξάγονται συμπεράσματα για την εξέλιξη του θεσμού στην Ελλάδα. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται το δίκτυο franchising και η οικονομική πορεία του ομίλου Goody’s κατά τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης στη χώρα μας.el
dc.format.extent118el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΜελέτη και διερεύνηση του συστήματος Δικαιόχρησης στην Ελλάδα στον κλάδο της εστίασηςel
dc.title.alternativeStudy and examination of Franchising system in Greece in the catering industryel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμηςel
dc.description.abstractENThis paper focuses in the analysis of the franchising system in Greece and specifically of the catering industry. The first chapter presents the basic concepts of market function, the market forms and the determinants of supply and demand of goods. The second chapter defines the institution of franchising and presents the types of franchise as they exist today, as well as their economic and commercial dimension. The third chapter is devoted to the history of franchising, at international and domestic level and with the use of statistical reporting, conclusions are extracted for the development of franchising system in Greece. Finally, the fourth chapter analyzes the franchising network and the financial performance of Goody's group during the years of economic recession in our country.el
dc.contributor.masterΟικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγικήel
dc.subject.keywordMarketel
dc.subject.keywordFranchisingel
dc.subject.keywordFranchisorel
dc.subject.keywordFranchiseeel
dc.subject.keywordFranchising networkel
dc.subject.keywordEntry feeel
dc.subject.keywordRoyaltiesel
dc.subject.keywordCorrelation analysisel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»