Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜάρδας, Δημήτριος
dc.contributor.authorΜαρκάκου, Μαριελένα
dc.date.accessioned2015-09-04T16:49:29Z
dc.date.available2015-09-04T16:49:29Z
dc.date.issued2015-01
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/7216
dc.description.abstractΗ διπλωματική εργασία πραγματεύεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των τροφίμων στην επικράτεια της και την ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ακόμα, εστιάζει στην μελέτη περίπτωσης των σημείων πώλησης πολυτελών τροφίμων delicatessen shops. Το παρών σύγγραμμα χωρίζεται σε δύο κύριες θεματικές ενότητες και σε μια μελέτη περίπτωσης: την ανάλυση των Κανονισμών και των Οδηγιών της Ε.Ε., την παρουσίαση και την ανάλυση των ενεργειών του Ελληνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) και την παρουσίαση της περίπτωσης των delicatessen shops. Το πρώτο μέρος δίνει έμφαση στο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών. Αλλά και στους διάφορους σημαντικούς μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν για τον καλύτερο έλεγχο και την παρακολούθηση των ζώων, των φυτών και των παράγωγων τροφίμων τους στην Ευρώπη. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στο ρόλο του Ε.Φ.Ε.Τ. στην Ελλάδα, στην δράση του και στις ενέργειες του. Σε αυτό αναλύεται η ελληνική πραγματικότητα για την περίοδο 2007-2011, μέσα από τους ελέγχους του ΠΟΕΣΕ και τα αποτελέσματα τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος είναι η μελέτη περίπτωσης των σημείων πώλησης πολυτελών τροφίμων - delicatessen shops. Αναλύει τον τρόπο δημιουργίας τους και τα προϊόντα που προσφέρουν. Ακόμα, προσεγγίζει τα ελληνικά διάσημα προϊόντα που πωλούνται στο εξωτερικό, τις διακρίσεις τους αλλά και τα ελληνικά delicatessen shops της Ευρώπης. Καταληκτικά, ο επίλογος περιγράφει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της σωστής παρακολούθησης των τροφίμων για την προστασία του καταναλωτή και τη δημόσια υγεία και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στον ελλαδικό χώρο.el
dc.format.extent206el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤροφή -- Μέτρα ασφαλείας -- Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες τηςel
dc.subjectΤροφή -- Μέτρα ασφαλείας -- Ελλάδαel
dc.subjectΤροφή -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες τηςel
dc.subjectΤροφή -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ελλάδαel
dc.subjectFood -- Safety measures -- European Union countriesel
dc.subjectFood -- Safety measures -- Greeceel
dc.subjectFood law and legislation -- European Union countriesel
dc.subjectFood law and legislation -- Greeceel
dc.subjectDelicatessensel
dc.subjectFood -- Safety regulationsel
dc.titleΗ πολιτική ασφάλειας τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική πραγματικότητα. Μελέτη περίπτωσης: delicatessen shopsel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίαςel
dc.identifier.call344.404232 ΜΑΡel
dc.corporate.nameΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικώνel
dc.contributor.masterΟργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»