Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΚαραλέκας, Δημήτριος
dc.contributor.authorΒελούδιου, Ελένη
dc.date.accessioned2013-11-25T12:11:57Z
dc.date.available2013-11-25T12:11:57Z
dc.date.issued2013-11-25T12:11:57Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5622
dc.description.abstractΎστερα από μία θεωρητική εισαγωγή για την ιχνηλασιμότητα προϊόντων, παρουσιάζεται αναλυτικά ο χειρόγραφος τρόπος τήρησης ιχνηλασιμότητας σε ένα συσκευαστήριο ζάχαρης. Στη συνέχεια αναλύεται μία ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του τρόπου τήρησης ιχνηλασιμότητας, από χειρόγραφο σύστημα σε μηχανογραφημένο, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται από την παραλαβή της Α’ ύλης και των υλικών συσκευασίας έως και την πώληση του τελικού προϊόντος, καθώς και ο εξοπλισμός που κάθε φορά θα χρησιμοποιείται. Κατόπιν αναλύονται όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την χρήση του μηχανογραφημένου συστήματος ιχνηλασιμότητας έναντι του χειρόγραφου. Ενδεικτικά, τα λάθη μειώνονται έως και 100%, η ταχύτητα της ιχνηλασιμότητας αυξάνεται και γίνεται την στιγμή που γίνονται οι διαδικασίες και η άντληση των δεδομένων για ιχνηλασιμότητα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα μειονεκτήματα του μηχανογραφημένου συστήματος, όπως είναι το κόστος αγοράς και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τέλος, σύμφωνα με το κύριο συμπέρασμα της διπλωματικής εργασίας, προτείνεται να προτιμάται ο μηχανογραφημένος τρόπος ιχνηλασιμότητας έναντι του χειρόγραφου, διότι το κόστος λανθασμένης, ελλιπούς ή καθυστερημένης ιχνηλασιμότητας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος τήρησης της μηχανογραφημένης.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΠαραγωγή -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ποιοτικός έλεγχος
dc.subjectΠοιοτικός έλεγχος -- Πρότυπα
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότητας
dc.subjectΖάχαρη -- Βιομηχανία και εμπόριο
dc.titleΔιερεύνηση λειτουργίας και βελτίωσης ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας σε συσκευαστήριο ζάχαρης
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5622
dc.identifier.call658.562 ΒΕΛ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»