Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΜαυρούδη, Αικατερίνη
dc.date.accessioned2012-02-21T12:05:19Z
dc.date.available2012-02-21T12:05:19Z
dc.date.issued2012-02-21T12:05:19Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4544
dc.description.abstractΑρχικώς παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη της Ε.Κ.Ε. με απαρίθμηση γεγονότων, τα οποία στάθηκαν κρίσιμα και καθοριστικά στην μετέπειτα γιγάντωση της καθώς και ο ορισμός που δίνεται από διάφορους φορείς. Ακολούθως γίνεται αναφορά και περιγράφονται οι κώδικες, τα πρότυπα, οι διεθνείς πρωτοβουλίες που χρησιμοποιούνται στην πράξη σαν μέσο μέτρησης της Ε.Κ.Ε., απόδειξης εφαρμογής της από τις επιχειρήσεις και σαν πλαίσιο εντός του οποίου επιδεικνύεται η από κοινού και σε συνεργασία προσπάθεια βελτίωσης της σκέψης πάνω στο εν λόγω φαινόμενο. Εν συνεχεία παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η εταιρεία που αποφασίζει να την εφαρμόσει και ο αντίλογος όσων δεν τάσσονται υπέρ της Ε.Κ.Ε., όχι τουλάχιστον με την έννοια της απόδοσης ωφελειών. Έπεται η είσοδος στον τραπεζικό κλάδο, ολοκληρώνοντας το τρίτο κεφάλαιο, ξεκινώντας από διεθνή σκοπιά. Η Ελλάδα ως μικρότερη αγορά, συνεπεία της πληθυσμιακής της δύναμης, αλλά και της οικονομικής της ιστορίας και ωρίμανσης σε καιρούς ειρήνης μοιάζει να ακολουθεί τις ξένες τραπεζικές υπερδυνάμεις, οι οποίες πρώτες χάραξαν την πορεία της εταιρικής υπευθυνότητας σαν έννοια. Δίνεται η έννοια της «ηθικής τράπεζας», καθώς και επιστημονικές απόψεις για την σχέση μεταξύ Ε.Κ.Ε. και ικανοποίησης πελάτη, ως πορίσματα πανεπιστημιακών ερευνών. Το 4ο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην ελληνικό τραπεζικό κλάδο και τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι η έρευνα της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, UNEP FI, της οποίας τα συμπεράσματα παρατίθενται εν είδει αντιλόγου στα υπερήφανα λεγόμενα των τραπεζών για την υπεύθυνη λειτουργία τους απέναντι στον κοινωνικό ιστό μέσα στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του προγράμματος Ε.Κ.Ε. της Εθνικής Τράπεζας. Η μελέτη περίπτωσης ενός από τους μεγαλύτερους, αν όχι του μεγαλύτερου και αναμφίβολα μακροβιότερου ιδρύματος της χώρας αποτελεί ιδανική γεφύρωση μεταξύ θεωρίας και πράξης. Καθίσταται σαφές πως επιδιώκεται στην πράξη να ικανοποιηθούν αντικρουόμενα συμφέροντα ποικίλων ενδιαφερόμενων μερών.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΕθνική Τράπεζα της Ελλάδος
dc.subjectΚοινωνική ευθύνη της επιχείρησης
dc.subjectΕταιρική διακυβέρνηση
dc.subjectΚαταναλωτική συμπεριφορά
dc.titleΕταιρική κοινωνική ευθύνη και συμπεριφορά καταναλωτή : μελέτη περίπτωσης: Ε.Κ.Ε. και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4544
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.408 ΜΑΥ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»