Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η στρατηγική ανάλυση του κλάδου του καφέ και οι συνέπειες της πανδημίας ως παράγοντας του εξωτερικού περιβάλλοντος

dc.contributor.advisorΠέκκα - Οικονόμου, Βικτωρία
dc.contributor.authorΤσιχλής, Δημήτριος
dc.date.accessioned2021-10-15T06:32:51Z
dc.date.available2021-10-15T06:32:51Z
dc.date.issued2021-09-24
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/13738
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26267/unipi_dione/1161
dc.description.abstractΟ καφές αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ’ ότι χαρακτηρίζεται ως ένα αγαθό πρώτης ανάγκης με μικρά περιθώρια μεταβολής της ζήτησης, ο σχετικός κλάδος δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστος όταν έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως είναι η εμφάνιση και η εξάπλωση μιας πανδημίας. Κύριος σκοπός της παρούσας εργασίας είναι α) η στρατηγική ανάλυση του κλάδου καφέ και η μελέτη της περίπτωσης της Nestlé Ελλάς Α.Ε. και β) η επίδραση που είχε η πανδημία του COVID-19 στον κλάδο του καφέ γενικότερα, και στη Nestlé Ελλάς Α.Ε. ειδικότερα, σαν εξωτερικός παράγοντας. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρούσα μελέτη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από αυτά φαίνεται πως ο κλάδος του καφέ, μολονότι αφορά ένα αγαθό πρώτης ανάγκης, έχει αρχίσει και πλησιάζει την ωρίμανση, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και με χαμηλά εμπόδια εισόδου-εξόδου, με συνέπεια σταδιακά να παρουσιάζει χαμηλή ελκυστικότητα. Ακόμα, ο κλάδος του καφέ παρουσιάζει μία χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα που ελάχιστοι κλάδοι εμφάνισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού οι συνέπειές της δεν ήταν μόνο αρνητικές, όπως στην πλειοψηφία των κλάδων, αλλά δημιούργησαν και τη δυνατότητα για εμφάνιση νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις του κλάδου.el
dc.format.extent259el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/*
dc.titleΗ στρατηγική ανάλυση του κλάδου του καφέ και οι συνέπειες της πανδημίας ως παράγοντας του εξωτερικού περιβάλλοντοςel
dc.title.alternativeStrategic analysis of the coffee industry and the consequences of the pandemic as a factor of the external environmentel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)el
dc.subject.keywordΣτρατηγικήel
dc.subject.keywordΚαφέςel
dc.subject.keywordNestléel
dc.subject.keywordΠανδημίαel
dc.subject.keywordCOVID-19el
dc.date.defense2021-09-24


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»