Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΓεωργακέλλος, Δημήτριος
dc.contributor.authorΛαγουδάκης, Στυλιανός
dc.date.accessioned2018-06-21T08:27:08Z
dc.date.available2018-06-21T08:27:08Z
dc.date.issued2018-05
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/11273
dc.description.abstractΗ παρούσα οικονομετρική μελέτη έχει σαν στόχο την εκτενή μελέτη και εξέταση ιδρύσεως μιας επιχείρησης εστίασης . Η υπό εξέταση μονάδα που φέρει το όνομα «ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Ε.Π.Ε», αναμένεται να εδρεύει στην Γλυφάδα ,Αττικής , στον οποίο θα έχει και την κύρια δραστηριότητα της. Το ενδιαφέρον για την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης εκδηλώθηκε το 2018, από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Λαγουδάκη Στυλιανό .Η ολοκλήρωση της παρούσας μελέτης τοποθετείται στα τέλη του Μαΐου 2018. Η υπό μελέτη επιχείρηση δραστηριοποιείται στο χώρο της ιαπωνικής γαστρονομίας , επομένως ανήκει στον κλάδο της εστίασης. Ο κλάδος αυτός έχει μεγάλη ζήτηση καθώς και υπάρχει αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων του κλάδου. Για την αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία της υπό μελέτης μονάδας, απαιτούνται εκτός από πρώτες ύλες, βοηθητικά υλικά καθώς και αποθέματα γενικά εφόδια. Είναι σημαντικό για την υπό μελέτη μονάδα, να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην τεχνολογία που σχετίζεται με την παρασκευή φαγητού , ώστε να συμβαδίζει με αυτή και να εκσυγχρονίζεται ακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές τάσεις και τις τεχνολογικές αλλαγές. Η τεχνολογία είναι δυνατόν να επηρεάσει την δομή που έχει ο ανταγωνισμός, δημιουργώντας ή αφαιρώντας εμπόδια στην είσοδο νεοεισερχόμενων επιχειρήσεων στον κλάδο προκαλώντας αποθάρρυνση ή ενθάρρυνση αντιστοίχως στην είσοδο των νέων επιχειρήσεων στον κλάδο. Η υπό μελέτη μονάδα πρέπει να επιλέξει και τον κατάλληλο και απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης, ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα πρέπει να είναι ικανός να καλύψει την εμπορική και επισκευαστική δραστηριότητα της μονάδας. Η καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της μονάδας απαιτεί να γίνει ο καθορισμός των οργανωσιακών λειτουργιών της. Η επιλογή του κατάλληλου και ικανού ανθρώπινου δυναμικού το οποίο θα στελεχώσει την υπό μελέτη μονάδα, είναι καθοριστικό στοιχείο, αδιαμφισβήτητα, για την αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία της. Η ουσία της διοίκησης των εργαζομένων έγκειται στην απόκτηση των αξιόλογων εργαζομένων που θα στελεχώσουν την μονάδα και την συνεργασία αυτών, ώστε να ενεργοποιηθούν και οι λοιποί συντελεστές παραγωγής και να επιτευχθούν οι στόχοι της μονάδας. Η πρόσληψη του κατάλληλου ανθρωπίνου δυναμικού γίνεται αφότου πρωτίστως γίνουν κατάλληλες διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής των καταλληλότερων μεταξύ των υποψηφίων. Κατόπιν έρευνας και σύγκρισης εναλλακτικών τοποθεσιών, η υπό εξέταση μονάδα θα δραστηριοποιείται στον Δήμο Γλυφάδας τοποθεσία που πληροί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις της υπό εξέτασης μονάδας. Ο προγραμματισμός εκτέλεσης του έργου περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις απαραίτητες εργασίες εντός και εκτός της υπό εξέτασης μονάδας, έτσι ώστε το επενδυτικό σχέδιο να φτάσει σταδιακά από την φάση της μελέτης σκοπιμότητας, στο στάδιο της λειτουργίας της επιχείρησης. Η διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εργασιών από το στάδιο μελέτης σκοπιμότητας μέχρι και το στάδιο έναρξης λειτουργίας της επιχείρησης, αναμένεται να έχει διάρκεια 10 μηνών. Η χρηματοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της παρούσας επένδυσης, κρίνει την βιωσιμότητα της υπό εξέτασης επιχείρησης. Ουσιαστικά γίνεται εκτίμηση των εισροών και των εκροών που συνεπάγεται η επένδυση και μέσω της αξιολόγησης της, θα κριθεί κατά πόσο ή όχι το επενδυτικό σχέδιο είναι ελκυστικό για κάποιον επενδυτή. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα και σε οικονομικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, αναμένεται η επιχείρηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.el
dc.format.extent181el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.titleΟικονομετρική μελέτη σε επιχείρηση εστίασης ιαπωνικής γαστρονομίαςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)el
dc.subject.keywordΟικονομετρική ανάλυσηel
dc.subject.keywordΟικονομετρικές μελέτεςel
dc.subject.keywordΕστίασηel
dc.subject.keywordΕστιατόριαel
dc.subject.keywordΙαπωνική γαστρονομίαel
dc.date.defense2018-05-10


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής


Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»