Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΓεωργόπουλος, Νικόλαος
dc.contributor.authorΤυχοπούλου, Μαρία-Ιωάννα
dc.date.accessioned2017-05-30T06:02:57Z
dc.date.available2017-05-30T06:02:57Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9608
dc.description.abstractΈνα από τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά πεδία στη διοίκηση των επιχειρήσεων αποτελεί το στρατηγικό μάνατζμεντ, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, καθώς επηρεάζει άμεσα την πορεία μιας επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια η σημασία του στρατηγικού μάνατζμεντ έχει γίνει αισθητή στον επιχειρηματικό κόσμο και αναγνωρίζεται η συμβολή του στην επίτευξη ανώτερης επίδοσης από μια επιχείρηση. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επίτευξη διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος ενός πιστοποιημένου εστιατορίου, που θα προσφέρει υγιεινά και θρεπτικά γεύματα ελεύθερα γλουτένης μέσω της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας. Η παρούσα εργασία αποτελείται από έξι Κεφάλαια και ένα Παράρτημα. Στο πρώτο Κεφάλαιο παρουσιάζεται το νόσημα της Κοιλιοκάκης παραθέτοντας ιστορικά και ιατρικά στοιχεία, τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σημασία της διατροφής χωρίς γλουτένη για την αντιμετώπιση της νόσου. Στο δεύτερο Κεφάλαιο πραγματοποιείται έρευνα της διεθνούς αγοράς των χωρίς γλουτένη προϊόντων και παρουσιάζεται η συνεχώς αυξανόμενη τάση της συγκεκριμένης αγοράς στην Αμερική και την Ευρώπη, ενώ στο τρίτο Κεφάλαιο παρουσιάζεται η έννοια και η σημασία της Στρατηγικής και πραγματοποιείται εκτενής αναφορά στη Στρατηγική Γαλάζιου Ωκεανού. Στο τέταρτο Κεφάλαιο πραγματοποιείται ανάλυση του Κλάδου της Εστίασης και του Υποκλάδου των Εστιατορίων και ακολουθεί η ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος γενικευμένου και άμεσου, της επιχείρησης. Στο πέμπτο Κεφάλαιο αναλύεται το εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Παρουσιάζεται το οργανόγραμμα του εστιατορίου και οι αρμοδιότητες των διαφόρων τμημάτων. Στο Κεφάλαιο αυτό παρατίθεται και ανάλυση VRIO του εστιατορίου. Στο έκτο Κεφάλαιο παρατίθενται του εστιατορίου, το όραμα και η αποστολή, σκοποί/στόχοι και στρατηγικές στα πλαίσια της Διαμόρφωσης Στρατηγικής του εστιατορίου. Το Κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των εναλλακτικών στρατηγικών. Τέλος, στο Παράρτημα Ι γίνεται ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων του ερωτηματολογίου, που συντάχθηκε στα πλαίσια της παρούσας εργασίας. Επίσης αναλύεται το ερωτηματολόγιο και παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν.el
dc.format.extent148el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΔιαμόρφωση στρατηγικής για την επίτευξη διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στο κλάδο της εστίασης. Μελέτη περίπτωσης εστιατορίου με τρόφιμα χωρίς γλουτένηel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA)el
dc.subject.keywordΣτρατηγικό μάνατζμεντel
dc.subject.keywordΣτρατηγικός σχεδιασμόςel
dc.subject.keywordΑνταγωνιστικό πλεονέκτημαel
dc.subject.keywordΕστιατόριαel
dc.subject.keywordΤροφήel
dc.subject.keywordΤεχνολογικές καινοτομίεςel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»