Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΕμίρης, Δημήτριος
dc.contributor.authorΜπαρνασά, Δήμητρα
dc.date.accessioned2016-08-24T06:41:30Z
dc.date.available2016-08-24T06:41:30Z
dc.date.issued2015-09
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/9012
dc.description.abstractΣτο πρώτο κεφάλαιο ορίζεται η έννοια του τουρισμού και αναλύεται η δομή του. Γίνεται ανάλυση για τον σύγχρονο τουρισμό και την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Επίσης αναφέρονται οι τύποι τουριστικών επιχειρήσεων και οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνεται η έννοια της ξενοδοχειακής επιχείρησης και αναφέρεται πόσο απαραίτητη είναι η αγαστή επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων και των εργαζομένων. Εν συνεχεία εξηγείται και αναπτύσσεται τι είναι το Food & Beverage Management. Επιπλέον το κεφάλαιο αυτό, αναφέρεται στην τμηματοποίηση των επισιτιστικών τμημάτων και τις θέσεις εργασίας προσωπικού των τμημάτων αυτών. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη λειτουργία και διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων. Διαχωρίζει και αναλύει τα τμήματα του F&B αλλά και το ρόλο του cost control καθώς και του τμήματος προμηθειών στη κοστολόγηση των προϊόντων. Στο τέταρτο κεφάλαιο επεξηγείται ο λόγος επιλογής του λογισμικού προγράμματος Fidelio-Material Control (FMC) ως πρόγραμμα ελέγχου του κόστους των προϊόντων τροφίμων και ποτών αλλά και ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης. Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις επισιτιστικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που ενεργεί η Costa Navarino με τελικό σκοπό τον έλεγχο του κόστους και των σωστών διαδικασιών που επιταχύνονται ώστε να αποφέρουν κέρδος. Πιο συγκεκριμένα αναλύει με μαθηματικούς τύπους και με πραγματικά στοιχεία που συλλέχθηκαν, τη κοστολόγηση των επισιτιστικών τμημάτων του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.el
dc.format.extent140el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤουρισμός -- Πληροφορικήel
dc.titleΟ ρόλος και η σημασία του F&B Cost Control για την ορθή λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarinoel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίαςel
dc.description.abstractENIn the first chapter, we define the definition of tourism and analyze the structure of it. Analyzing the modern trend of tourism and the development of mass tourism in recent years. The different types of tourism enterprises are also discuss of and the new technologies are used in tourism. In the second chapter is given the concept of hotel business and stated how essential and admirable communication between different departments and employees is. Subsequently is explained and developed the meaning of Food & Beverage Management. Moreover, this chapter refers to the segmentation of the food & beverage departments and employees’ work. The third section deals with the operation and management of the supply of food in different departments. Separates and analyzes the parts of F & B and the role of cost control and purchasing department in the pricing of products. The fourth chapter explains the reason for choosing the software program Fidelio-Material Control (FMC) as a cost control program of food and beverage products and the reason for selecting this case study. The fifth chapter refers to food and beverage operations and services used by Costa Navarino with the ultimate goal of cost control and due process which is attained to generate profit. More specific analyzes with mathematical formulas and numbers that are collected, the costing of food and beverage of the resort during a season.el
dc.corporate.nameΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικώνel
dc.contributor.masterΟργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτωνel
dc.subject.keywordΤουρισμόςel
dc.subject.keywordEπισιτιστικά τμήματαel
dc.subject.keywordΚοστολόγηση τροφίμων και ποτώνel
dc.subject.keywordFidelio-Material Controlel
dc.subject.keywordCosta Navarinoel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»