Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΒαζιντάρη, Βασιλική Κ.
dc.date.accessioned2006-09-13T10:33:07Z
dc.date.available2006-09-13T10:33:07Z
dc.date.issued2006-09-13T10:33:07Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/886
dc.description.abstractΣκοπός της εργασίες είναι να εμβαθύνει στους παράγοντες επιτυχίας των νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά για τον κλάδο τροφίμων. Οι παράγοντες αυτοί είναι συνυφασμένοι με την διαδικασία Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων (Α.Ν.Π.), οπότε δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε στοιχεία και δραστηριότητες που την υποστηρίζουν. Κύριος στόχος της μελέτης είναι να προκύψει ένα θεωρητικό μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για παραγωγή επιτυχημένων προϊόντων από τις επιχειρήσεις του κλάδου που θα το εφαρμόσουν στην πράξη. Στην περίπτωσή μας, το μοντέλο έχει ήδη αναπτυχθεί από τον Robert G. Cooper (1994) και αναφέρεται σε οκτώ παράγοντες – κλειδιά της επιτυχίας ενός νέου προϊόντος. Σε πρώτη φάση (Κεφάλαιο Πρώτο έως και Τέταρτο), επιχειρώντας μία επισκόπηση στα βασικά σημεία της διαδικασίας Α.Ν.Π. και σε ορισμούς που θα εξυπηρετήσουν την πορεία της μελέτης, θα παρατεθούν αποτελέσματα εμπειρικών μελετών που εξέχοντες ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν, καθώς και σημαντικά θεωρητικά μοντέλα επιτυχίας νέων προϊόντων. Τα μοντέλα αυτά θα συγκριθούν με το θεωρητικό μοντέλο του Cooper (1994) και θα παρουσιαστούν τα κριτήρια επιλογής του τελευταίου, με γνώμονα, ταυτόχρονα, αρκετά σημαντικές κριτικές του εν λόγω μοντέλου από παρόμοιες μεταγενέστερες έρευνες. Σε δεύτερο στάδιο, θα ακολουθήσει το ερευνητικό μέρος της μελέτης, το οποίο θα παρουσιάσει στοιχεία συνδεδεμένα με το εξεταζόμενο θέμα από τον ελληνικό κλάδο τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, το πέμπτο Κεφάλαιο αναφέρεται σε γενικά στοιχεία του εξεταζόμενου κλάδου και στην μεθοδολογία της έρευνας, στο έκτο Κεφάλαιο καταγράφονται τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ στο έβδομο Κεφάλαιο παραθέτονται οι περιορισμοί και τα τελικά συμπεράσματα.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoother
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectNew products -- Management
dc.subjectΝέα προϊόντα -- Μάνατζμεντ
dc.subjectΤροφή -- Συσκευασία
dc.titleΑνάπτυξη νέων προϊόντων : παράγοντες επιτυχίας νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά για τον κλάδο τροφίμων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/886
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes9249955 bytes
dc.identifier.call658.5'75 ΒΑΛ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»