Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΤσόγκας, Μάρκος - Μάριος
dc.contributor.authorΚαφούρου, Ελισάβετ
dc.date.accessioned2016-06-09T10:06:27Z
dc.date.available2016-06-09T10:06:27Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/8804
dc.description.abstractΗ γαστρονομία αναμφίβολα συντελεί στην αναβάθμιση τόσο του προορισμού – τόπου στον οποίο αναπτύσσεται όσο και του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος αναδεικνύοντας την ταξιδιωτική εμπειρία σε κάτι ανώτερο. Ο γαστρονομικός τουρισμός και η ανάπτυξη αυτού συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αυξάνοντας τα κέρδη, καθώς αυξάνεται η κατά κεφαλήν δαπάνη. Επιπλέον, η παραγωγή αλλά και η κατανάλωση των εκάστοτε τοπικών προϊόντων και πρώτων υλών είναι ένα μέσο ανάπτυξης διαφόρων τόπων – περιοχών που βρίσκονται στην ύπαιθρο. Οι επικείμενοι σκοποί επικεντρώνονται στον εντοπισμό ιδιαίτερων στοιχείων που αφορούν στη νήσο Σαντορίνη και την περίπτωση ανάπτυξη μίας αειφόρου τουριστικής πολιτικής, καθώς ως τουριστικός προορισμός είναι ήδη αναγνωρίσιμος αλλά κυρίως για το εδραιωμένο τουριστικό προϊόν «ήλιος – θάλασσα». Η αναπτυγμένη πλέον συμπεριφορά των τουριστών που ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία στον εκάστοτε τόπο διαμονής τους αλλά και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, αποτελεί την αρχή για την δημιουργία ενός τέτοιου μοντέλου. Τόσο ο προσδιορισμός των δραστηριοτήτων που εμπλέκονται όσο και τα προϊόντα που επιλέγουν οι τουρίστες για τη γαστρονομία όταν βρίσκονται σε έναν προορισμό – τόπο, όσο και η ανίχνευση τη σχέσεως γαστρονομίας – τόπου – ταξιδιωτικής εμπειρίας συμβάλλουν στον ορθό προσδιορισμό των χαρακτηριστικών των γαστρονομικών τουριστών αλλά και στην διαμόρφωση του τελικού προσφερόμενου προϊόντος. Η Σαντορίνη ερευνάται για την προσφορά ενός γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος καθώς ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα , η κουζίνα και τα τοπικά της προϊόντα θα μπορούσαν να συνθέσουν μία απολαυστική και αξέχαστη εμπειρία στου επισκέπτες – τουρίστες της.el
dc.format.extent149el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤουρισμός -- Ελλάδα -- Σαντορίνηel
dc.titleΗ Σαντορίνη ως γαστρονομικός προορισμόςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterMBA Tourism Management - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μάνατζμεντ Τουρισμούel
dc.subject.keywordΤουρισμόςel
dc.subject.keywordΤουριστικοί προορισμοίel
dc.subject.keywordΓαστρονομίαel
dc.subject.keywordΓαστρονομικός προορισμόςel
dc.subject.keywordΈρευνα μάρκετινγκ τουριστικών προορισμώνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»