Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΣταματέλλος, Τάσος
dc.date.accessioned2006-08-07T09:25:21Z
dc.date.available2006-08-07T09:25:21Z
dc.date.issued2006-08-07T09:25:21Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/848
dc.description.abstractΣκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι να περιγράψει το πλαίσιο της Διαπίστευσης Φορέων Πιστοποίησης Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και να διαπιστώσει τα οφέλη και τα προβλήματα που απορρέουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Με λίγα λόγια αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε πώς οι Φορείς Πιστοποίησης αντιμετωπίζουν την διαδικασία διαπίστευσής τους, πόσο τους έχει βοηθήσει σε θέματα οργάνωσης, προβολής, διεύρυνσης του πελατολογίου τους κ.ά., πόσο τους στοιχίζει, καθώς και τι προβλήματα τους έχει δημιουργήσει όσον αφορά την πληθώρα εγγράφων, αρχείων και άλλων γραφειοκρατικών πρακτικών. Για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού η μελέτη είναι χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται τα Εργαλεία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και πως αυτά βοηθάνε έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση να λειτουργεί προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Ένα από τα πιο διαδεδομένα Εργαλεία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) τα οποία περιγράφονται στο δεύτερο κεφάλαιο. Τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις με σκοπό να μπορέσουν να ελέγξουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους. Για να είναι όμως ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης περισσότερο αποτελεσματικό και αξιόπιστο θα πρέπει να πιστοποιείται σύμφωνα με συγκεκριμένα πρότυπα. Τα πρότυπα αυτά καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης από τους Φορείς Πιστοποίησης ΣΠΔ περιγράφονται στο κεφάλαιο τρία. Στο επόμενο ακριβώς κεφάλαιο μπαίνουμε στο κυρίως θέμα της εργασίας και εξετάζουμε τον τρόπο που ένας Φορέας Πιστοποίησης ΣΠΔ διαπιστεύεται, ποια ακριβώς διαδικασία χρησιμοποιείται, ποια πρότυπα ή οδηγοί επιλέγονται, από ποιόν διαπιστεύεται, τι προβλήματα δημιουργούνται και τέλος τι οφέλη, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, έχει ο Φορέας Πιστοποίησης ΣΠΔ. Στο κεφάλαιο πέντε, το οποίο αποτελεί το πρακτικό μέρος της μελέτης, παρουσιάζονται οι διαπιστευμένοι Φορείς Πιστοποίησης ΣΠΔ και με κατάλληλο ερωτηματολόγιο προσπαθούμε να δούμε πώς οι Φορείς Πιστοποίησης ΣΠΔ εισπράττουν την όλη διαδικασία διαπίστευσής τους.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoother
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectISO 14001 Series Standards
dc.subjectΠεριβάλλον -- Προστασία -- Πρότυπα
dc.titleΔιαπίστευση φορέων πιστοποίησης συστημάτων πειβαλλοντικής διαχείρισης : περιγραφή του πλαισίου μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι φορείς διαπίστευσης και οι φορείς πιστοποίησης Σ.Π.Δ., πρότυπα πιστοποίησης ΣΠΔ, πρότυπα και οδηγίες διαπίστευσης, εμπειρική έρευνα για την αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/848
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes835410 bytes
dc.identifier.call658.408 ΣΤΑ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»