Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜοσχούρης, Σωκράτης
dc.contributor.authorΛυγδοπούλου, Θεοδώρα
dc.date.accessioned2015-09-15T05:59:42Z
dc.date.available2015-09-15T05:59:42Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/7523
dc.description.abstractTo outsourcing και οι τρόποι διαχείρισης των ιδίων πόρων (αλλά και των πόρων των outsourcers) μέσα από τις δυνατότητες που, τέτοιου είδους συνεργασίες προσφέρουν, με ειδίκευση στον κλάδο της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, είναι το αντικείμενο της συγκεκριμένης διπλωματικής. Πιο συγκεκριμένα, πέραν της καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί σήμερα σε ένα αξιοσημείωτο αριθμό παραγωγικών βιομηχανικών επιχειρήσεων τροφίμων, οι στόχοι της πτυχιακής αφορούν την εύρεση των «ιτιών επιτυχίας ή αποτυχίας του outsourcing, των πιθανών προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη συνεργασία μιας εταιρείας με έναν outsourcer, της διερεύνησης των δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, καθώς επίσης την εξακρίβωση της ευκρίνειας των στόχων συνεργασίας και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, την παροχή ή όχι εκπαίδευσης πάνω σε αυτούς τους στόχους (και από τους δύο συμβαλλομένους) και τέλος, τους πιθανούς τρόπους παρακίνησης του outsourcer από την εταιρεία - πελάτη. Αναφορικά με τη μεθοδολογία επίτευξης των παραπάνω στόχων, επιλέχθηκε η μέθοδος της ταχυδρομικής επιστολής ενός ερωτηματολογίου 22 ερωτήσεων, που εκπονήθηκε γι' αυτό το λόγο. Αξιοσημείωτη ανταπόκριση της τάξεως του 28.7% έδωσε εκείνη την κρίσιμη μάζα πληροφοριών που απαιτούσε η διπλωματική. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της διπλωματικής εργασίας, ήταν αποκαλυπτικά της ιδιομορφίας των σχάσεων μεταξύ εταιρειών - πελατών και outsourcers. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της έρευνας, αποκαλύφθηκε η θετική στάση των ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων απέναντι στη στρατηγική επιλογή του outsourcing, καθώς και η μετεξέλιξη του outsourcing από μια απλή πρακτική ανάθεσης low profile υπηρεσιών, σε στρατηγική επιλογή εξωτερίκευσης σημαντικών λειτουργιών. Τέλος, αναδείχτηκαν σημαντικές ιδιομορφίες του outsourcing στην Ελλάδα, που αφορούν πλευρές του όπως, οι σχέσεις των δύο εταιρειών, η ευκρίνεια των στόχων συνεργασίας, η εκπαίδευση κ.α. που θα παρουσιαστούν λεπτομερώς, τόσο ως ευρήματα της έρευνας όσο και ως προτάσεις – υποδείξεις.el
dc.format.extent117el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectLogisticsel
dc.subjectContracting outel
dc.subjectBusiness logisticsel
dc.titleOutsourcing στη βιομηχανία τροφίμων στον ελλαδικό χώροel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας. Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίαςel
dc.identifier.call658.73 ΛΥΓel
dc.corporate.nameΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικώνel
dc.contributor.masterΟργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»