Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΦαφαλιού, Ειρήνη
dc.contributor.authorΒλαστού, Κωνσταντίνα Χ.
dc.date.accessioned2015-09-07T14:31:17Z
dc.date.available2015-09-07T14:31:17Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/7314
dc.description.abstractΣτην παρούσα ερευνητική εργασία γίνεται αναφορά στη αγορά ελαιόλαδου και στον τρόπο αντιμετώπισης του προϊόντος τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους ίδιους τους παραγωγούς του. Οι επιμέρους στόχοι της έρευνας είναι να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση της βιολογικής καλλιέργειας, οι ευκαιρίες ανάπτυξής της και η αποδοχή της από τους συμβαλλόμενους. Επιπρόσθετα, αναζητούνται τρόποι με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί ο συμβατικός τρόπος καλλιέργειας της ελιάς, στην περίπτωση κατά την οποία ο βιολογικός δεν είναι δυνατός, καθώς και οι δυνατότητες για την ανάπτυξη / δημιουργία πλήρως καταρτισμένων συνεταιριστικών δράσεων. Η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι ποιοτικής μορφής και έχει στοιχεία πρωτογενούς και δευτερογενούς έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτογενή ερευνά περιλαμβάνονται ερωτηματολόγιο, συνεντεύξεις από παραγωγούς και καταναλωτές, καθώς επίσης και από εξειδικευμένους γεωπόνους και, τέλος, από στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Η δευτερογενής έρευνα, προκειμένου να υποστηρίξει τα αποτελέσματα της πρωτογενούς αντλεί στοιχεία μέσα από αντίστοιχες κλαδικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί, το διαδίκτυο, και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Μετά τη θεωρητική ανάλυση του θέματος και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ακολουθούν τα συμπεράσματα όσον αφορά την θετική αντιμετώπιση σχετικά με την δημιουργία καταρτισμένων συνεταιριστικών δράσεων αλλά και την αρνητική σε σχέση με την δημιουργία βιολογικής καλλιέργειας. Η πρόταση των λύσεων αφορά τέλος την παροχή κινήτρων στους αγρότες με παράλληλη επιμόρφωση τους, και βελτίωση της οργάνωσης τροφοδοσίας της αγοράς μέσω της καλύτερης λειτουργίας των συνεταιρισμών.el
dc.format.extent112el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΈλαια -- Βιομηχανία και εμπόριοel
dc.subjectΈλαια -- Οργάνωση και διοίκησηel
dc.subjectOlive industry and tradeel
dc.titleΕμπόριο ελαιόλαδουel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οικονομικής Επιστήμηςel
dc.identifier.call664.362 ΒΛΑel
dc.contributor.masterΟικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγικήel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»