Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΤσιχριντζής, Γεώργιος
dc.contributor.authorΠαπαβλασόπουλος, Σταύρος Θ.-Ν.
dc.date.accessioned2015-07-14T17:02:42Z
dc.date.available2015-07-14T17:02:42Z
dc.date.issued2014-11
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/6835
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη πάνω στα ERP συστήματα, τα συστήματα τροφοδοσίας πραγματικού χρόνου καθώς και μια μελέτη περίπτωσης πάνω στον τρόπο που μπορούν να συνδυαστούν τα παραπάνω συστήματα στη βιομηχανία παραγωγής νωπών και αγροτικών προϊόντων. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των συστημάτων επιχειρησιακών πόρων, γνωστών ως ERP ως προς την πρώτη εμφάνιση τους στο χώρο των επιχειρήσεων και στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος που τα συστήματα αυτά εξελίχθηκαν. Αναλύονται τα οφέλη και τα ρίσκα από την υιοθέτηση ενός ERP καθώς και τα στάδια υλοποίησης τους σε μια επιχείρηση. Παρουσιάζεται επίσης η σημασία που έχουν τα συστήματα ERP στο κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και συγκεκριμένα νωπών λαχανικών και αγροτικών προϊόντων, καθώς και οι ιδιαιτερότητες που εμφανίζονται στο συγκεκριμένο κλάδο και πρέπει να καλυφθούν από το ERP σύστημα. Ακολουθεί μετά μια συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων ERP συστημάτων που έχουν υλοποιηθεί συγκεκριμένα για τη βιομηχανία τροφίμων ή χρησιμοποιούνται ευρέως σε αυτήν. Γίνεται στη συνέχεια μια εκτενής παρουσίαση του συστήματος SAP MII, ενός λογισμικού που σχεδιάστηκε για την λειτουργία σε περιβάλλοντα παραγωγής παρέχοντας λειτουργίες και χαρακτηριστικά που συνδέουν το επίπεδο παραγωγής με το επίπεδο των ERP συστημάτων. Η εργασία μελετά επίσης τη σημασία που έχει η σωστή πρόβλεψη ως προς το προϊόν και τις πρώτες ύλες για τη ρύθμιση της παραγωγής. Αναλύονται διάφοροι μέθοδοι πρόβλεψης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή στη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων, και ο τρόπος που μπορούν οι μέθοδοι αυτοί να υλοποιηθούν σε ένα επίπεδο της αρχιτεκτονικής που συνδέει τα ERP συστήματα με τα συστήματα παραγωγής και ρύθμισης αυτής. Τέλος εξετάζονται κάποια σενάρια της προτεινόμενης υλοποίησης και αναλύονται τα αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που προτείνεται. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν αναδεικνύουν την σημασία της ύπαρξης μιας μεθόδου που υλοποιεί την πρόβλεψη και ρύθμιση της παραγωγής σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας τα εργαλεία και τις δυνατότητες των ERP συστημάτων.el
dc.format.extent91el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΠληροφοριακά συστήματα διοίκησηςel
dc.subjectΕπιχειρήσεις -- Πληροφορικήel
dc.subjectΕπιχειρησιακός σχεδιασμόςel
dc.subjectΠαραγωγή -- Διοίκηση και οργάνωσηel
dc.subjectManagement information systemsel
dc.subjectEnterprise Resource Planning (ERP)el
dc.subjectBusiness planningel
dc.subjectBusiness logisticsel
dc.titleΜεθοδολογία διασύνδεσης ERP με σύστημα παραγωγής πραγματικού χρόνουel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τμήμα Πληροφορικήςel
dc.identifier.call658.4038 ΠΑΠel
dc.description.abstractENThis thesis is a study of ERP Systems, Real-Time manufacturing systems and how these can be combined in the manufacturing environment of food industry, and specifically of agricultural industry, whose products are characterized by their sensitivity in terms of consumptionand expiration time frames. The study starts with a analysis of ERP systems, how they were introduced and evolved over time in enterprises. Risks and benefits of ERP systems are analyzed as well as the issues that arise during and after their implementation. The significance of ERP systems in the food manufacturing industry is thorougly presented, focusing on the specific requirements from an ERP system that should be taken into account in the agricultural industry. ERP systems designed exclusively or extensively used in the food/agricultural industry are also presented. Furthermore, there is a detailed study of SAP MII system, a software designed to operate in the manufacturing industry connecting with its features and functionalities the ERP and manufacturing layers in an enterprise. As a next step, the focus is placed on the significance of forecasting methods used in the food manufacturing in terms of product, raw materials etc. These methods are then integrated in the architectural layer connecting ERP systems and real time manufacturing systems and controls. Finally, some indicative scenarios introduced in order to analyze the methodology of the interconnection of ERP and real time manufacturing systems. The results and conclusions demonstrate the importance of such an implementation especially in the cases of products with short lifecycle such as fresh vegetables, agricultural products and food products in general.el
dc.contributor.masterΠροηγμένα Συστήματα Πληροφορικήςel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»