Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΣφακιανάκης, Μιχαήλ
dc.contributor.authorΤσιριγώτη, Ιουλία Π.
dc.date.accessioned2013-04-04T07:26:49Z
dc.date.available2013-04-04T07:26:49Z
dc.date.issued2013-04-04T07:26:49Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5307
dc.description.abstractΑντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση και η πρόβλεψη των αφίξεων των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα από την οπτική των διαχρονικών σχέσεων των δύο χωρών και της πατροπαράδοτης φιλίας των δύο ομόδοξων λαών, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση των δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα και τη Ρωσία. Το πρώτο κεφάλαιο της εργασίας ασχολείται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη σημασία του παγκόσμιου και του ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα δε με τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις λεγόμενες αναδυόμενες οικονομίες, γνωστές και ως χώρες BRIC, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ρωσία, και οι οποίες αποτελούν επιθυμητές αγορές- στόχους τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλους τουριστικούς προορισμούς λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους και της συνεχούς και ταχείας οικονομικής τους ανάπτυξης. Στο δεύτερο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζονται στοιχεία του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού πλαισίου της Ρωσίας, προκειμένου να αποδοθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη χώρα η οποία, κατά την τελευταία δεκαετία, αποτελεί δυναμική αναδυόμενη τουριστική αγορά, ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στην επόμενη ενότητα γίνεται αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στον 9ο αιώνα και οι οποίες, μετά τις σχετικά πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη Ρωσία, συνέβαλλαν στη δημιουργία και ανάπτυξη διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και του τουρισμού. Το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται στον ρωσικό εξερχόμενο τουρισμό γενικά, περιγράφει το προφίλ των Ρώσων τουριστών ενώ στη συνέχεια παρουσιάζει την ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας σε σχέση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς στις προτιμήσεις των Ρώσων. Επίσης, γίνεται ανάλυση των αφίξεων και της δαπάνης των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια της παρούσας εργασίας γίνεται μια σύντομη αναφορά στη θεωρία των χρονοσειρών και με την βοήθεια του στατιστικού πακέτου STATGRAPHICS επιχειρείται μια προσπάθεια πρόβλεψης της εξέλιξης των αφίξεων των Ρώσων τουριστών για το επόμενο έτος.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΤουρισμός -- Ελλάδα
dc.subjectΤουρισμός -- Στατιστική ανάλυση -- Ελλάδα
dc.subjectΕλλάδα -- Σχέσεις -- Ρωσία
dc.subjectΡωσία -- Σχέσεις -- Ελλάδα
dc.titleΗ διαχρονική ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης: αφίξεις ρώσων τουριστών στην Ελλάδα - προβλέψεις
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5307
dc.identifier.call338.479'1 ΤΣΙ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»