Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΧονδροκούκης, Γρηγόριος
dc.contributor.authorΚομισόπουλος, Φαίδων Φ.
dc.date.accessioned2013-03-06T08:53:09Z
dc.date.available2013-03-06T08:53:09Z
dc.date.issued2013-03-06T08:53:09Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5244
dc.description.abstractΗ παρούσα διατριβή έχει τίτλο: «Δημιουργία Μοντέλου Εκτίμησης και Διαχείρισης της Δυνατότητας ενός Οργανισμού για Καινοτομία, Αξιοποιώντας τις Δραστηριότητες Διαχείρισης Καινοτομίας». Η σχέση μεταξύ δραστηριοτήτων διαχείρισης καινοτομίας και καινοτομίας είναι ήδη αρκετά συζητημένη, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάποια έρευνα για να εξακριβωθεί η ένταση, η κατεύθυνση και η σημαντικότητα της σχέσης αυτής. Η διατριβή ξεκινάει μιλώντας για την καινοτομία και τις δραστηριότητες διαχείρισης καινοτομίας και την μεταξύ τους σχέση. Μετά αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία για τον κλάδο των τραπεζών, όπου ήταν και ο τομέας στον οποίο πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα από την έρευνα ήταν να προκύψουν μεταξύ των μεταβλητών στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις, να σχολιαστούν τα ευρήματα υπό το πρίσμα της μελετημένης βιβλιογραφίας και ανάλογα με την μεταξύ τους σχέση (δηλαδή αν κάποια μεγέθη είναι μεταξύ τους ανάλογα, αντιστρόφως ανάλογα κ.λ.π.) να παρασταθούν σε ένα μοντέλο, το οποίο θα δίνει ένα στίγμα της δυνατότητα ενός οργανισμού, μιας επιχείρησης, να καινοτομήσει με δομημένο και διαρκή τρόπο. Το μοντέλο προέκυψε με σαφή και τεκμηριωμένη μεθοδολογία. Η έρευνα διεξήχθη στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, στις 20 τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και τώρα που έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και έχει δομηθεί το μοντέλο, γίνεται συζήτηση με την ΕΕΤ και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ) την δημιουργία κύκλων σεμιναρίων - ενημέρωσης των μελών της ώστε σύντομα να πραγματοποιηθούν νέες έρευνες από τα εσωτερικά τμήματα των τραπεζών τα αποτελέσματα των οποίων ίσως εμπλουτίσουν το μοντέλο. Αυτός ο κύκλος, δηλαδή συλλογή στοιχείων από την ΕΕΤ και τις τράπεζες, στην πανεπιστημιακή έρευνα και το αποτέλεσμα πάλι πίσω στην ΕΕΤ και τις τράπεζες, δίνει την ικανοποίηση ότι πέρα από μια ορθή, μεθοδολογικά και επιστημονικά, έρευνα, προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία και νέα εργαλεία (όπως το μοντέλο) για τον κόσμο των επιχειρήσεων όπου η αποτελεσματικότητα των εργαλείων που χρησιμοποιούν, κρίνει την ανταγωνιστικότητα τους και εν γένει το μέλλον τους.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΕπιχειρησιακή έρευνα
dc.subjectΟργάνωση και διοίκηση
dc.subjectΣτρατηγικός σχεδιασμός
dc.titleΔημιουργία μοντέλου εκτίμησης και διαχείρισης της δυνατότητας ενός οργανισμού για καινοτομία αξιοποιώντας τις δραστηριότητες διαχείρισης καινοτομίας
dc.typeDoctoral Thesis
dc.identifier.call658.403 ΚΟΜ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»