Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΠολλάλης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΣκούρτης, Γεώργιος Ι.
dc.date.accessioned2012-12-17T09:05:58Z
dc.date.available2012-12-17T09:05:58Z
dc.date.issued2012-12-17T09:05:58Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5148
dc.description.abstractΟ σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνήσει τις επιπτώσεις των κινήτρων της αρνητικής δια στόματος επικοινωνίας (NWOM) του αποστολέα (sender) στις αντιδράσεις των αποδεκτών (receiver) και να εκτιμήσει την επίδραση της γνώσης των προϊόντων (product knowledge) και της ανάμιξης των προϊόντων (product involvement) στην αρνητική δια στόματος επικοινωνία όσον αφορά την αξιολόγηση της επωνυμίας (brand evaluation), τις αγοραστικές προθέσεις (buying intention) και την πρόθεση για περαιτέρω αρνητική δια στόματος επικοινωνία. Ένα πείραμα πραγματοποιήθηκε για να εξετάσει τα δεδομένα και τις υποθέσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αποδέκτες με υψηλή ανάμιξη των προϊόντων έχουν χαμηλότερες αξιολογήσεις απέναντι στην επωνυμία και στις μελλοντικές αγοραστικές προθέσεις σε σύγκριση με τους αποδέκτες που έχουν χαμηλά ποσοστά ανάμειξης των προϊόντων, και ότι οι μη ειδικοί (novices) έχουν υψηλότερη πρόθεση να συνεχίσουν τη μετάδοση των αρνητικών πληροφοριών σε άλλους, μιλώντας αρνητικά για την αποτυχία του προϊόντος που βιώνουν στους φίλους τους. Τα αποτελέσματα επίσης έδειξαν ότι οι μη ειδικοί με χαμηλά ποσοστά ανάμιξης των προϊόντων έχουν υψηλότερη τοποθέτηση απέναντι στην επωνυμία (brand attitude) και στις αγοραστικές προθέσεις, όταν οι αποστολείς έχουν κίνητρο την εκδίκηση, ενώ οι ειδικοί (experts) με χαμηλά ποσοστά ανάμιξης των προϊόντων έχουν χαμηλότερη τοποθέτηση απέναντι στην επωνυμία» και στις αγοραστικές προθέσεις.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΚαταναλωτική συμπεριφορά
dc.subjectΚαταναλωτές
dc.subjectΠροϊόντα
dc.subjectΑγορά -- Έρευνα
dc.titleΔιερευνώντας την επίδραση της γνώσης του προϊόντος & της ανάμιξης του προϊόντος στις αντιδράσεις των αποδεκτών καταναλωτών: ο ρόλος της αρνητικής δια στόματος επικοινωνίας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5148
dc.identifier.call658.834'2 ΣΚΟ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»