Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΠαρασκευά, Φωτεινή
dc.contributor.authorΚαρυστινάκης, Ιωάννης Β.
dc.date.accessioned2012-10-25T13:29:49Z
dc.date.available2012-10-25T13:29:49Z
dc.date.issued2012-10-25T13:29:49Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/5070
dc.description.abstractΣτην επιστήμη της πληροφορικής, πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεμελίωση και ανάπτυξή της αποτελούν οι αλγόριθμοι. Συχνά οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτή την έννοια, αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, ιδιαίτερα όταν αυτή η έννοια διδάσκεται με παραδοσιακές τεχνικές άμεσης διδασκαλίας στην σχολική αίθουσα, απουσία τεχνολογικής υποστήριξης. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι μαθητές συχνά οικοδομούν νοητικές αναπαραστάσεις απεικόνισης της λειτουργίας των υπολογιστών που είναι εστιασμένες στα εξωτερικά μέρη τους αγνοώντας τις διαδικασίες που συμβαίνουν στο παρασκήνιο, όταν «τρέχουν» οι αλγόριθμοι, επομένως και να τις σχεδιάσουν. Ως εκ τούτου, η επιτυχής διδασκαλία των αλγορίθμων άπτεται της βαθειάς κατανοήσης σημαντικών εννοιών όπως της μεταβλητής, της μνήμης και της εκτέλεσης εντολών και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Έτσι, στη παρούσα έρευνα, για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, προτάθηκε η αξιοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας διασυνδεδεμένων σελίδων που δημιουργούνται και επεξεργάζονται από οποιονδήποτε και είναι γνωστή διεθνώς ως Wiki. Το Wiki, μέσα από τη δυνατότητα για συνεργασία που παρέχει, κρατάει το ενδιαφέρον του μαθητή αμείωτο μέσα από την ενεργό εμπλοκή του στη μαθησιακή διαδικασία, πράγμα πολύ χρήσιμο στον Προγραμματισμό Υπολογιστών που συχνά απαιτεί συλλογική νοημοσύνη και προσπάθεια. Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη Συναισθηματικών (Emotional) δεικτών (κίνητρα, προσδοκίες) και Κοινωνικών (Social) (στάσεις, συνεργατικότητα) στη μάθηση (επίδοση) με την υποστήριξη ενός εκπαιδευτικού wiki, μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένα Εκπαιδευτικά Σενάρια Υποστηριζόμενα από Υπολογιστή (Computer - Supported Collaborative Learning - CSCL), στο γνωστικό αντικείμενο του Προγραμματισμού Υπολογιστών.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectWikis (Computer science)
dc.subjectΔιδακτική -- Πληροφορική
dc.subjectTeam learning approach in education
dc.subjectΔιδασκαλία βοηθούμενη από ηλεκτρονικό υπολογιστή
dc.subjectΠληροφορική -- Μελέτη και διδασκαλία
dc.titleΗ αξιοποίηση των Wikis για τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου της πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
dc.typeMaster Thesis
dc.identifier.call371.334 ΚΑΡ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»