Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΠαρδάλη, Αγγελική
dc.contributor.authorΧωρέμη, Κωνσταντίνα
dc.date.accessioned2012-06-12T10:22:31Z
dc.date.available2012-06-12T10:22:31Z
dc.date.issued2012-06-12T10:22:31Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4824
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος απασχολεί όλο και περισσότερο. Η αύξηση της ζήτησης για θαλάσσιες μεταφορές, προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και στο περιβάλλον των λιμένων. Έτσι τα λιμάνια αποτελώντας βασικά στοιχεία της αλυσίδας logistics, οφείλουν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανάγκες. Στην εργασία αυτή πραγματοποιείται έρευνα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος στα λιμάνια. Γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η λιμενική λειτουργία επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο στο οποίο οι λιμένες οφείλουν να συμμορφώνονται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση του περιβάλλοντος. Σκοπός λοιπόν της εργασίας είναι να παρουσιαστούν οι Διεθνείς Συμβάσεις, οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες και οι Νόμοι που διέπουν τα λιμάνια και το περιβάλλον. Επίσης για την υλοποίηση του σκοπού της εργασίας πραγματοποιείται μελέτη περίπτωσης για το Λιμάνι του Πειραιά, ώστε να εντοπιστεί η πολιτική και οι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζει το Λιμάνι τη ρύπανση.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΛιμάνια -- Ασφάλεια
dc.subjectΠειραιάς -- Λιμάνι
dc.subjectΠεριβάλλον -- Προστασία
dc.subjectΝαυτιλία -- Δίκαιο και νομοθεσία
dc.subjectΠροστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος
dc.titleΤο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος στα λιμάνια: η περίπτωση (case study) του λιμένα του Πειραιά
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4824
dc.identifier.call363.123 ΧΩΡ
dc.description.abstractENMarine pollution is a subject of global concern. The rising demand of marine transport has caused severe repercussions to both marine and harbor environment. Therefore, ports being part of the logistics chain should conform to contemporary environmental needs. This paper conducts a survey-a study concerning the statutory framework of environmental protection and preservation of ports. We will review and discuss the way port operation aggravates the environment and the framework ports should conform to, in a bid to deal with contamination. The objective of this paper is to illustrate the International Conventions, the European Guidelines and national legislation that regulate ports and environment. Moreover, to reinforce the aim of the paper, we have conducted a case study of Piraeus Port to outline the policy and the way the specific harbor handles contamination.


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»