Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΑρναουτέλη, Ευαγγελία Ι.
dc.date.accessioned2012-02-23T13:08:36Z
dc.date.available2012-02-23T13:08:36Z
dc.date.issued2012-02-23T13:08:36Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4549
dc.description.abstractΤο αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση του κλάδου της ορυζοβιομηχανίας και η στρατηγική διαφοροποίησης με βάση τις αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Σήμερα, η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας αποτελεί ένα νέο τρόπο διοίκησης, στον οποίο βασίζονται όλο και περισσότεροι οργανισμοί, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την επιχειρηματική συμπεριφορά τους. Η δοκιμασμένη αυτή μέθοδος έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις, οι οποίες πίστεψαν σε αυτή, την υιοθέτησαν και την εφάρμοσαν. Οι επιχειρήσεις αυτές συνειδητοποιώντας τη δυναμική της ποιότητας διαμορφώνουν τη στρατηγική τους με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά έναντι του ανταγωνισμού. Το γεγονός αυτό τις καθιστά ισχυρές και έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και τελικά να κερδίσουν πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού στον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Η εργασία αυτή έχει δύο βασικούς στόχους να εκπληρώσει. Ο πρώτος σχετίζεται με την ανάλυση του κλάδου της Ορυζοβιομηχανίας. Το παραπάνω ζήτημα θα αναλυθεί και θα εξεταστεί με βάση το γνωστό μοντέλο του Michael Porter. Αφού παρουσιαστούν οι βασικοί ανταγωνιστές στον κλάδο, στη συνέχεια με χρήση του προαναφερθέντος μοντέλου, θα καταγραφούν οι πέντε ανταγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου που ανήκει η επιχείρηση που θα εξεταστεί. Ο δεύτερος στόχος σχετίζεται με τη στρατηγική διαφοροποίησης του προϊόντος με βάση τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Για την εκπλήρωσή του, θα εξεταστούν οι διαστάσεις ποιότητας του προϊόντος, έτσι ώστε να το καθιστούν διαφοροποιημένο. Στο έργο αυτό, θα δοθεί έμφαση για το πώς η επιχείρηση μέσω ενός διαφοροποιημένου προϊόντος θα υλοποιήσει τη στρατηγική διαφοροποίησης έχοντας πριν υιοθετήσει και εφαρμόσει τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΡύζι -- Βιομηχανία και εμπόριο
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότητας
dc.titleΑνάλυση του κλάδου της ορυζοβιομηχανίας και στρατηγική διαφοροποίησης μέσω της διοίκησης ολικής ποιότητας
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4549
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call641.3318 ΑΡΝ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»