Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΚωστάκη, Ευαγγελία
dc.date.accessioned2011-12-07T09:51:55Z
dc.date.available2011-12-07T09:51:55Z
dc.date.issued2011-12-07T09:51:55Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4424
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία περιλαμβάνει 9 κεφάλαια και ένα παράρτημα, όπου δίνονται πίνακες που συνοπτικά παρουσιάζουν τις βασικές παραμέτρους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε τεχνολογίας, για πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται ο ορισμός, οι αρχές οποίες βασίζεται η διεργασία της αφαλάτωσης και γίνεται μια εισαγωγική παρουσίαση της αφαλάτωσης, όσον αφορά στους λόγους διάδοσης της τα τελευταία χρόνια ως βιομηχανικής μεθόδου. Αναφέρονται συνοπτικά ορισμένα προγράμματα αφαλάτωσης συνδυασμένα με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας σε διάφορα μέρη του πλανήτη, καθώς επίσης γίνεται και μια πολύ σύντομη αναφορά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται αναλυτικά η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης και παρουσιάζονται οι φυσικοχημικές ιδιότητες του Βορίου, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του και πως επιδρά ως συστατικό του αφαλατωμένου νερό σε φυτά και ανθρώπους. Παραθέτοντας μάλιστα τα νομοθετικά όρια για την συγκέντρωση του Βορίου στο νερό καθίσταται σαφές ότι τα όρια αυτά είναι αυστηρότερα διαμορφωμένα και ανώτερα για την άρδευση σε σχέση με τα όρια που έχουν εδραιωθεί για τον ανθρώπινο οργανισμό και προσανατολίζουμε ως εκ τούτου την παρούσα εργασία για την εξέταση των βέλτιστων παραμέτρων βάση των αυστηρότερων, ανώτερων ορίων. Τα επόμενα δύο κεφάλαια περιλαμβάνουν την περιγραφή του μοντέλου ROSA της εταιρείας DOW, το οποίο είναι και το εργαλείο μας για την εξέταση των προτεινόμενων σεναρίων και ποιες παράμετροι πρέπει να ληφθούν υπόψη για να κατορθώσουμε να έχουμε την μέγιστη ανάκτηση προϊόντος, την βέλτιστη ποιότητα του παραγόμενου νερού και τον μεγαλύτερο χρόνο ζωής των μεμβρανών. Εν συνεχεία στο έκτο κεφάλαιο γίνεται η σύγκριση μεταξύ των προτεινόμενων μεθόδων για την παραγωγή αφαλατωμένου νερού με συγκεντρώσεις Βορίου εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Στο κεφάλαιο που ακολουθεί προσδιορίζεται πως οι παράγοντες οι οποίοι έχουν εξεταστεί διαμορφώνουν το κόστος του παραγόμενου αφαλατωμένου νερού. Στο 8ο κεφάλαιο καταλήγουμε σε εφικτές και εφαρμόσιμες προτάσεις για τον ελληνικό χώρο και τέλος στο κεφάλαιο 9 συνοψίζονται τα συμπεράσματά μας από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Τέλος, ακολουθούν ως είθισται η βιβλιογραφία και το παράρτημα.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΑφαλάτωση νερού
dc.subjectΝερό -- Επεξεργασία
dc.subjectΥδάτινοι πόροι -- Διαχείριση
dc.titleΔιερεύνηση μεθόδων για την μείωση της περιεκτικότητας των αφαλατωμένων υδάτων σε βόριο
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4424
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call628.127 ΚΩΣ
dc.corporate.nameΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
dc.corporate.nameΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»