Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΠολύζου, Μαρία Α.
dc.date.accessioned2011-11-30T11:47:11Z
dc.date.available2011-11-30T11:47:11Z
dc.date.issued2011-11-30T11:47:11Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4394
dc.description.abstractΣτη παρούσα διπλωματική εργασία αρχικά, αναλύονται οι μεταβλητές που απαρτίζουν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον μιας επιχείρησης και εν συνεχεία περιγράφεται το υπόδειγμα των πέντε δυνάμεων του καθηγητή Michael E. Porter. Το υπόδειγμα αυτό αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά θεωρητικά υποδείγματα τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για την περιγραφή της δομής ενός κλάδου όσο και την εκτίμηση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μια επιχείρηση δραστηριοποιείται. Στη συνέχεια αναλύονται τα στοιχεία του κλάδου των χυμών – αναψυκτικών ο οποίος αποτελεί και το βασικό αντικείμενο μελέτης της συγκεκριμένης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ανάλυση της προσφοράς και της ζήτησης του κλάδου καθώς και των παραγόντων που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση των προϊόντων του εξεταζόμενου κλάδου. Επίσης, σημαντική θα είναι η ανάλυση της δομής και της διάρθρωσης του κλάδου καθώς και ιδιαίτερα χρήσιμων μεγεθών, όπως τα μερίδια της αγοράς, τα επίπεδα κατανάλωσης των παρεχόμενων προϊόντων, οι πωλήσεις, η διαφημιστική δαπάνη των εταιρειών του κλάδου καθώς και η δομή του δικτύου διανομής. Επιπλέον, γίνεται ανάλυση των πέντε δυνάμεων που σύμφωνα με τον Porter καθορίζουν το βαθμό έντασης του ανταγωνισμού συγκεκριμένα για τον κλάδο χυμών – αναψυκτικών, από όπου διαφαίνονται και οι προοπτικές για τη μελλοντική πορεία του κλάδου. Στη συνέχεια, ορίζονται οι έννοιες της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και τέλος αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η επιχειρηματικότητα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου χυμών – αναψυκτικών.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΕπιχειρήσεις -- Ανταγωνιστικότητα
dc.subjectΕπιχειρηματικότητα
dc.subjectΔιοίκηση και οργάνωση
dc.subjectΧυμοί -- Αναψυκτικά
dc.titleΑνάλυση κλάδου χυμών - αναψυκτικών. Η συμβολή της επιχειρηματικότητας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/4394
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.4012 ΠΟΛ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»