Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΠαπαδημητρίου, Γρηγόριος
dc.date.accessioned2009-12-03T07:42:25Z
dc.date.available2009-12-03T07:42:25Z
dc.date.issued2009-12-03T07:42:25Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/3336
dc.description.abstractΗ εργασία αυτή έχει ως πρωταρχικό στόχο να παρουσιάσει έναν τρόπο μέτρησης και επεξεργασίας της ικανοποίησης των πελατών και διεξαγωγής συμπερασμάτων, καθώς και να διερευνήσει την εφικτότητα της χρήσης αυτού του τρόπου από εταιρίες παροχής υπηρεσιών και συγκεκριμένα για τον κλάδο ποτών και τροφίμων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου γίνεται χρήση ερωτηματολογίου που συνάδει με το μοντέλο Servqual, με το οποίο επιχειρείται να γίνει συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων αλλά και μια αρχική στατιστική επεξήγηση. Στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επικεντρωθούν στον πελάτη και τις ανάγκες του, η εργασία αυτή προσπαθεί να δώσει κάποια στοιχεία στο πώς μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα, εφαρμόζοντας οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών ένα σύστημα διαχείρισης της ικανοποίησης των πελατών τους, και κυρίως την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών. Συνεπώς, αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης του κλάδου ποτών και τροφίμων, καθώς και της ικανοποίησης που οι παροχές αυτές συνεπάγονται για τους πελάτες. Αναλύονται δηλαδή θέματα που αφορούν την ποιότητα υπηρεσιών, την επιρροή της ποιότητας υπηρεσιών στην απόφαση του πελάτη για την επιλογή του εστιατορίου και τις μεθόδους μέτρησης της ποιότητας μέσω του μοντέλου Servqual. Ταυτόχρονα, γίνεται παρουσίαση των αποτελεσμάτων της στατιστικής έρευνας με θέμα την ικανοποίηση των πελατών από την ποιότητα υπηρεσιών σε τρεις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου. Ενδεικτικά οι τρεις αυτές αλυσίδες είναι τα Goody΄s, τα Everest και τα Γρηγόρης Μικρογεύματα.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΙκανοποίηση καταναλωτών
dc.subjectΥπηρεσίες πελατών -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.subjectΠοτά
dc.subjectΤροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ποιοτικός έλεγχος
dc.subjectΔιοίκηση ολικής ποιότητας
dc.subjectΠοιοτικός έλεγχος
dc.titleΟ κλάδος ποτών και τροφίμων : μελέτη περίπτωσης ικανοποίησης πελατών
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/3336
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.562 ΠΑΠ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»