Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΒλαχοστεργίου, Χριστίνα Κ.
dc.date.accessioned2007-07-17T09:57:18Z
dc.date.available2007-07-17T09:57:18Z
dc.date.issued2007-07-17T09:57:18Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1688
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία αποσκοπεί στο να αναλύσει τον κλάδο του κρέατος. Για αυτόν τον σκοπό η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο μεν πρώτο μέρος παρουσιάζονται και αναλύονται στοιχεία της αγοράς κρέατος στην Ελλάδα, στο δε δεύτερο μέρος επιχειρείται η ανάλυση με βάση το θεωρητικό μοντέλο του Μ. Porter. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στο εξεταζόμενο προϊόν και κλάδο. Στα δύο επόμενα επιχειρείται η παρουσίαση των στοιχείων που καθορίζουν τη ζήτηση και την προσφορά κρέατος στην Ελλάδα. Ο συγκερασμός ζήτησης και προσφοράς οδηγεί στο Κεφάλαιο τέσσερα, όπου αναλύεται διεξοδικά η εγχώρια αγορά κρέατος. Το δεύτερο μέρος έχει ως στόχο να αναλύσει τον κλάδο του κρέατος στην Ελλάδα σύμφωνα με το υπόδειγμα των πέντε δυνάμεων του ανταγωνισμού του M. Porter. Κάτω από αυτό το πρίσμα, παρατίθεται το θεωρητικό υπόβαθρο για την ανάλυση του γενικευμένου εξωτερικού περιβάλλοντος (PEST analysis), καθώς και για το ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου (υπόδειγμα Porter). Καθώς η μορφή και η δομή της αγοράς του κρέατος παρουσιάζει μεγάλη ετερογένεια, κρίνεται επιβεβλημένη η κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του κρέατος και η δημιουργία στρατηγικών ομάδων (strategic groups), αφού πρώτα αναλυθεί η έννοια και η χρησιμότητα τους. Η δημιουργία στρατηγικών ομάδων θα μας οδηγήσει σε μία ομάδα επιχειρήσεων με κοινά χαρακτηριστικά και η οποία θα αποτελέσει το αντικείμενο ανάλυσης μας. Στο τελευταίο κεφάλαιο επιχειρείται η εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων και η υποβολή κάποιων προτάσεων, που αφορούν συνολικά όλο τον κλάδο και όχι μεμονωμένα την αναλυθείσα στρατηγική ομάδα.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΔιατριβές
dc.subjectΚρέας -- Βιομηχανία και εμπόριο
dc.subjectΚρέας -- Οργάνωση και διοίκηση
dc.titleΑνάλυση του κλάδου του κρέατος στην Ελλάδα κατά το υπόδειγμα του M. Porter
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1688
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call664.9 ΒΛΑ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»