Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΑποστόλου, Ειρήνη
dc.date.accessioned2007-06-28T09:25:40Z
dc.date.available2007-06-28T09:25:40Z
dc.date.issued2007-06-28T09:25:40Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1550
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία ασχολείται με τη σημασία της Επισήμανσης των τροφίμων για την προστασία των καταναλωτών. Η αφορμή για την ενασχόληση με το θέμα αυτό ήταν κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία και μέλημα των καταναλωτών. Η ανησυχία αυτή αυξάνεται με συνεχή ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Ορισμένα κρούσματα μειωμένης ασφάλειας (π.χ. διοξίνες στο κρέας) σε συνδυασμό με αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με ορισμένες κατηγορίες τροφίμων (π.χ. γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα) έχουν διχάσει τους ειδικούς και έχουν προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται μια εισαγωγή στο θέμα της Επισήμανσης (ορισμός, σκοπός). Αναφέρονται οι προβληματισμοί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και δίνονται πληροφορίες για το γενικότερο κλίμα της εποχής γύρω από την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην Επισήμανση των Γενετικά Τροποποιημένων τροφίμων. Επειδή τα τρόφιμα αυτά είναι εξ ορισμού επεξεργασμένα με τρόπους οι οποίοι δεν είναι απολύτως ξεκάθαροι και επειδή δεν υπάρχει μέθοδος να διακρίνει ο καταναλωτής τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα από τα υπόλοιπα, η Επισήμανση είναι ο μόνος οδηγός που μας καθοδηγεί στην τελική μας απόφαση για την αγορά ενός τροφίμου. Τέλος, στο τρίτο μέρος παρατίθενται τα κυριότερα συμπεράσματα για την Επισήμανση των τροφίμων και γίνονται για την καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και για τον τρόπο που θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μελλοντικές εξελίξεις ώστε να είναι αποτελεσματικές και εποικοδομητικές.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΔιατριβές
dc.subjectFood labeling
dc.titleΗ σημασία της επισήμανσης των τροφίμων για την προστασία των καταναλωτών
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1550
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call363.19'2 ΑΠΟ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»