Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΣουρούνης, Παντελής
dc.date.accessioned2007-06-19T07:11:59Z
dc.date.available2007-06-19T07:11:59Z
dc.date.issued2007-06-19T07:11:59Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1497
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό τη χρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον υποκλάδο των αλυσίδων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης. Η χρηματοοικονομική ανάλυση πραγματοποιείται κυρίως για τους τρεις παρακάτω σκοπούς: α) να προσδιοριστούν όσα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εν λόγω επιχειρήσεων είναι εφικτό να προσδιοριστούν μέσα από τη χρηματοοικονομική ανάλυση, β) να διαπιστωθεί αν βελτιώνονται ή επιδεινώνονται διαχρονικά και κατά πόσο οι χρηματοοικονομικές θέσεις τους γ) τελικά να γίνει μια γενικότερη εξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία του υποκλάδου. Η μεθοδολογία της ανάλυσης είναι επαγωγικού χαρακτήρα, top – down analysis. Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναφορά στο γενικό οικονομικό περιβάλλον, στη διεθνή και ελληνική οικονομία. Στη συνέχεια ακολουθεί η μελέτη του υποκλάδου των εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης, ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιούνται οι προς ανάλυση επιχειρήσεις. Τέλος αναλύεται η θέση της κάθε επιχείρησης. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των βασικών μεταβλητών των επιχειρήσεων είναι: 1) οι δείκτες και 2) οι πίνακες κίνησης κεφαλαίων. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης είναι ότι οι εν λόγω εξεταζόμενες εταιρίες δεν παρουσιάζουν παρόμοια συμπεριφορά με χαρακτηριστικότερα σημεία την πορεία των πωλήσεων τους, την άντληση και κατανάλωση των χρηματικών τους πόρων και τους αριθμοδείκτες.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΔιατριβές
dc.subjectΕπιχειρήσεις -- Χρηματοοικονομική διοίκηση
dc.subjectΧρηματοοικονομική επιχειρήσεων
dc.subjectΧρηματοοικονομική ανάλυση
dc.subjectΕστιατόρια, ταβέρνες, κλπ. -- Διοίκηση και οργάνωση
dc.titleΧρηματοοικονομική ανάλυση των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. επιχειρήσεων του υποκλάδου των εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1497
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.159 ΣΟΥ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»