Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΔήμου, Χαράλαμπος
dc.date.accessioned2007-05-11T12:53:47Z
dc.date.available2007-05-11T12:53:47Z
dc.date.issued2007-05-11T12:53:47Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1319
dc.description.abstractΤο outsourcing αποτελεί μία σχετικά νέα πρακτική που χρησιμοποιείται από τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η σημασία που κατέχει στη διοίκηση επιχειρήσεων αποτυπώνεται στην πληθώρα άρθρων που αναφέρονται στην διερεύνηση των διαφόρων πτυχών του. Στην ελληνική επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά λίγες εμπειρικές έρευνες για την αποτύπωση των ιδιαίτερων τάσεων που διέπουν την χρησιμοποίησή του. Επιπλέον ο κλάδος τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας. Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μίας εμπειρικής έρευνας για την αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα στον κλάδο τροφίμων και ποτών σχετικά με την πρακτική του outsourcing. Η μελέτη του outsourcing πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απάντηση των παρακάτω ερευνητικών ερωτημάτων που διαμορφώθηκαν ύστερα από ενδελεχή ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας: σε ποιες δραστηριότητες χρησιμοποιείται outsourcing, ποια τα κίνητρα και ποια τα αντικίνητρα για την υιοθέτησή του, ποιες οι συνθήκες κατά την υλοποίηση και ποια τα αποτελέσματα της εφαρμογής. Για την διερεύνηση των ερωτημάτων αυτών σχεδιάστηκε και εστάλη σχετικό ερωτηματολόγιο στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου. Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα Ιανουάριος ως Μάιος του 2006, ενώ τελικά το δείγμα διαμορφώθηκε στις 67 επιχειρήσεις (ποσοστό ανταπόκρισης 17.1%). Από την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων προέκυψαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα, όπως η χαμηλή διείσδυση του outsourcing στον υπό μελέτη κλάδο. Παρόλα αυτά όμως οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένες με την πρακτική αυτή και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν πως θα ξαναχρησιμοποιούσαν outsourcing στις δραστηριότητες που έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα.
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΔιατριβές
dc.subjectContracting out
dc.subjectΤροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ελλάδα
dc.titleΗ εφαρμογή του outsourcing στις ελληνικές επιχειρήσεις : η περίπτωση του κλάδου τροφίμων και ποτών
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1319
europeana.typeIMAGE
dc.identifier.call658.72 ΔΗΜ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»