Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.authorΔερμιτζάκη, Σμαράγδα Μ.
dc.date.accessioned2007-02-07T14:32:02Z
dc.date.available2007-02-07T14:32:02Z
dc.date.issued2007-02-07T14:32:02Z
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1236
dc.description.abstractΟ σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές μας συνήθειες σε σύγκριση με αυτές που επικρατούσαν στο παρελθόν. Η πολύωρη εργασία και ταυτόχρονα η πολύωρη απουσία από το σπίτι έχει ωθήσει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων να καταναλώνουν τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα έξω από το σπίτι. Το γεγονός αυτό ακριβώς, δηλαδή η έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία και την κατανάλωση σπιτικού φαγητού, έδωσε το έναυσμα για την άνθιση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και ειδικότερα επικεντρωθούμε στις εξελίξεις που σημειώθηκαν γύρω από το έτοιμο φαγητό κατά την τελευταία δεκαετία, θα συνειδητοποιήσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί σύγχρονες μονάδες παραγωγής και πώλησης έτοιμου φαγητού, το οποίο επειδή μεταφέρεται εύκολα και καταναλώνεται γρήγορα, εξυπηρετεί τις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης και εργασίας. Ως εκ τούτου, το παλιό μικρό κυλικείο, το οποίο πρόσφερε καφέ ή αναψυκτικά και λιγοστά είδη έτοιμων υλικών προς κατανάλωση, έχει δώσει τη θέση του σε κυλικεία, τα οποία προκειμένου να ανταποκριθούν στα πλαίσια ενός ευρύτερου οικονομικού ανταγωνισμού και υπερκατανάλωσης, προσφέρουν ποικιλία έτοιμων τροφίμων και ποτών. Στο σημείο αυτό επικεντρώνεται και το αντικείμενο της παρούσας έρευνας: διαθέτουν τα κυλικεία σήμερα κατάλληλη οργάνωση, ώστε, εκτός από την πώληση ποικίλων προϊόντων, να μπορούν να εξασφαλίσουν την πώληση ασφαλών και ταυτόχρονα ποιοτικών προϊόντων; Πολύ συχνά, γινόμαστε μάρτυρες επεισοδίων, μέσω των ΜΜΕ, όπου έλεγχοι σε τρόφιμα και στον τρόπο διαχείρισης των κυλικείων απέδειξαν, ότι δεν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, οι οποίες θα εξάλειφαν ή έστω θα μείωναν τους κινδύνους που απειλούν την υγιεινή των τροφίμων και κατά επέκταση την υγιεινή χιλιάδων καταναλωτών. Με βάση το παραπάνω ερώτημα, η έρευνα της παρούσας μελέτης θα επικεντρωθεί στη διαχείριση ποιότητας μιας σειράς κυλικείων, σε έξι σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί μια παρόμοια έρευνα όσον αφορά στην οργάνωση και στην ποιότητα των κυλικείων στα δημόσια και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
dc.subjectΤροφή -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ποιοτικός έλεγχος
dc.subjectΤροφή -- Έλεγχος
dc.titleΔιασφάλιση ποιότητας στη λειτουργία των κυλικείων
dc.typeMaster Thesis
europeana.isShownAthttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/1236
europeana.typeIMAGE
dc.format.bytes765305 bytes
dc.identifier.call363.19 ΔΕΡ


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»