Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisorΜαραβελάκης, Πέτρος
dc.contributor.authorΜπεγνή, Μαρία Α.
dc.date.accessioned2018-01-09T11:08:33Z
dc.date.available2018-01-09T11:08:33Z
dc.date.issued2017-11
dc.identifier.urihttps://dione.lib.unipi.gr/xmlui/handle/unipi/10421
dc.description.abstractΗ υποθρεψία σχετιζόμενη με νόσο είναι ένα κυρίαρχο πρόβλημα στο περιβάλλον της υγείας, επηρεάζοντας τόσο τους ασθενείς όσο και τον προϋπολογισμό της υγειονομικής περίθαλψης. Έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό της, διότι μπορεί να οδηγήσει σε (επαν) νοσηλεία, αυξημένο κόστος θεραπείας, αυξημένη διάρκεια παραμονής σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης. Η Freijer και οι συνάδελφοί της εκτιμούν ότι το κόστος που συνεπάγεται η διαχείριση ασθενών με υποσιτισμό στα νοσοκομεία και στην κοινότητα είναι 1,9 δισ. Ευρώ, δηλαδή το 4,9% του συνολικού κόστους της ολλανδικής υγειονομικής περίθαλψης το 2011. Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η ιατρική διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή φροντίδας και πρέπει να θεωρηθεί ως μια μοναδική κατηγορία στο πλαίσιο του συνολικού συστήματος αποζημίωσης για την υγειονομική περίθαλψη. Πράγματι, η βελτίωση της υγείας μέσω της βελτίωσης της διατροφής των ασθενών μπορεί να συμβάλει στην οικονομική αποδοτικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Η ιατρική διατροφή ρυθμίζεται από ένα ειδικό νομοσχέδιο είτε στην Ευρώπη είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο προσφέρει ειδικές νομοθεσίες και κατευθυντήριες γραμμές (όπως παρέχονται σε ασθενείς με ειδικές διατροφικές ανάγκες) και ενδείξεις για τη διατροφική υποστήριξη. Η εργασία αυτή αξιολογεί τις τρέχουσες δημοσιευμένες οικονομικές μελέτες υγείας για την ιατρική διατροφή, πραγματοποιώντας μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με την οικονομική ανάλυση της ιατρικής διατροφής. Παρόλο που υπάρχουν ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της διατροφικής υποστήριξης σε κλινικά αποτελέσματα, όπως η θνησιμότητα, η ανάπτυξη συνθηκών που απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο και η ταχύτητα αποκατάστασης από ασθένειες υπάρχουν πολύ λιγότερες πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συνέπειές της. Για τον σκοπό αυτό μελετήθηκε η πρόσφατη βιβλιογραφία των ετών 2010-2017 και αναλύθηκαν τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες, δυο συστηματικές ανασκοπήσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και μια έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας (NICE), που αναλύει διεξοδικά τον αντίκτυπο της ιατρικής διατροφής στον προϋπολογισμό.el
dc.format.extent74el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Πειραιώςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleΑνάλυση οικονομικής συμπεριφοράς των σκευασμάτων ειδικής διατροφήςel
dc.typeMaster Thesisel
dc.contributor.departmentΣχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA)el
dc.subject.keywordΙατρική διατροφήel
dc.subject.keywordΥποθρεψίαel
dc.subject.keywordΣυμπληρώματα διατροφήςel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου διευκρινίζεται διαφορετικά, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς
Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας τα σχόλιά σας
Created by ELiDOC
Η δημιουργία κι ο εμπλουτισμός του Ιδρυματικού Αποθετηρίου "Διώνη", έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης» της πράξης «Ψηφιακές υπηρεσίες ανοιχτής πρόσβασης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς»